Nye corona-stramninger: Forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer

INDGREB: Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer og et stop for serveringer på caféer og restauranter. En stribe forretninger som storcentre og frisører lukkes helt. Nye krav til hygiejnen i dagligvareforretninger.

Det skal være forbudt at samles mere end 10 personer, servering på caféer stoppes, og forretninger som frisører og storcentre lukkes ned.

Sådan lyder nogle af de seneste tiltag fra regeringen for at håndtere coronakrisen.

"Kampen mod corona spidser til, og situationen bliver mere og mere alvorlig," sagde Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag aften.

“Regeringen har valgt den tilgang, at vi hellere handler hurtigere end for sent. At vi hellere går for langt end for kort,” fortsatte hun. 

Hun begrunder de nye tiltag med, at antallet af indlæggelser er steget eksplosivt de seneste dage. Det seneste døgn er antallet af indlagte på intensivafdeling steget fra 10 til 18. I alt 82 er indlagt med corona.

"Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæden nu," sagde Mette Frederiksen.

Alligevel varslede hun, at sundhedssystemet vil komme yderligere under pres de kommende uger.

"Alle de tal vil stige. Og sandsynligvis vil de også stige meget," sagde Mette Frederiksen.

Gå ikke i panik
Statsministeren understregede flere gange, at dagligvareforretninger og apoteker holder åbent som hidtil. Derfor gentog hun sin opfordring til danskerne om ikke at gå ud og hamstre.

"Køb ind, som I plejer, prøv at tage det roligt," sagde hun.

Eksempelvis supermarkeder blev dog også mødt af nye krav tirsdag aften. For at undgå nærkontakt mellem kunderne, skal der fremover være 4 kvadratmeter tilgængeligt gulvareal per kunde, ligesom der skal være god adgang til at vaske eller afspritte hænderne.

Det sker for at adressere trængslen i nogle butikker.

"Rigtig mange har taget gode initiativer. Men nu skal vi have alle butikker med," sagde Mette Frederiksen.

Statsministeren benyttede samtidig pressemødet til at rose de mange danskere, som gør, hvad de kan for at isolere sig.

"Rigtige mange danskere udviser i de her dage fantastisk samfundssind. Selvom det er svært," sagde Mette Frederiksen.

De seneste dage har der imidlertid været heftig kritik af, at især unge mødes i større grupper i parker og på serveringssteder. Og de fik også en lille opsang med på vejen fra statsministeren.

“I skal alle sammen hjælpe os med at få brudt den smittekæde nu,” sagde hun. 

 

Forrige artikel Astrid Krag lancerer nye coronatiltag for socialt udsatte Astrid Krag lancerer nye coronatiltag for socialt udsatte Næste artikel Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt
Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

FORANKRING: I civilsamfundet er man ofte så fokuseret på sin opgave, at man først tænker på forankring, kort tid før fondsmidlerne løber ud. Projekter skal se fremad og turde være mere som en forretning, siger organisatorer bag webinar om forankring.

“Digital terapi” gav DIGNITY nyt indblik i torturofres hverdagsliv

“Digital terapi” gav DIGNITY nyt indblik i torturofres hverdagsliv

BEST PRACTISE: Under coronakrisen omstillede DIGNITY, Dansk Institut mod Tortur, sine aktiviteter, så blandt andet terapiforløb kunne gennemføres digitalt. Det kom der en række uforudsete fordele ud af. Men digitale løsninger er ikke et quick-fix, lyder det også fra direktør Rasmus Grue Christensen. 

Sådan skaber du det gode digitale event

Sådan skaber du det gode digitale event

GODE RÅD: Med coronavirus som underliggende sundhedsrisiko kan vi ikke mødes, som vi plejer. Derfor flyttes civilsamfundets konferencer, workshops og andre faglige events over på digitale platforme. Anna Porse Nielsen, der er direktør i rådgivningsfirmaet Seismonaut og ekspert i oplevelsesøkonomi, giver her sine bedste råd til den digitale transformation. 

Sådan skabte Nordea-fonden nærvær og atmosfære på webinar

Sådan skabte Nordea-fonden nærvær og atmosfære på webinar

BEST PRACTISE: Da Nordea-fonden i sidste uge samlede forskere og fagfolk til et webinar om forældreskab, blev der bygget studie og investeret i en digital platform, der samler folk bag hver sin computerskærm. Også når coronavirus covid-19 engang er under kontrol, vil webinarer være et format, Nordea-fonden bruger. 

Sådan bekæmper du seksuel chikane i din organisation

Sådan bekæmper du seksuel chikane i din organisation

GUIDE: Den seneste tid har vist, at seksuel krænkende adfærd findes i alle brancher, og heller ikke civilsamfundet kan sige sig fri. Her fortæller chefkonsulent i Dansk Erhverv Tina Buch Olsson, hvad man som organisation bør gøre for at bekæmpe sexisme. 

 Forebyg sexisme og overgreb i ungdomsforeninger

Forebyg sexisme og overgreb i ungdomsforeninger

GODE RÅD: En ny TV2-dokumentar fortæller om gruopvækkende episoder, hvor unge kvinder er blevet krænket verbalt og udsat for fysiske overgreb på kurser, møder og ved fester i en række danske ungdomspartier. Har ungdomsforeninger styr på samværspolitikken? Dansk Ungdoms Fællesråd giver her svar og gode råd. 

Dansk Flygtningehjælp: Sexisme er stadig underrapporteret

Dansk Flygtningehjælp: Sexisme er stadig underrapporteret

SEXISME: Siden 2008 har Dansk Flygtningehjælp arbejdet målrettet på at forebygge og håndtere seksuelle overgreb i den store organisation, der forgrener sig til 40 forskellige lande. Men seksuelle krænkelser er stadig et underrapporteret problem, vurderer generalsekretær Charlotte Slente.

Prissammenligning: Find den billigste bank til din forening

Prissammenligning: Find den billigste bank til din forening

BANKGEBYRER: Der kan være flere tusinde kroner at spare ved at vælge den rette bank. I denne prissammenligning kan du finde bankerne med de laveste priser og få overblik over, hvilke gebyrer du især skal holde øje med.

5 ting at tænke over, før I vælger bank

5 ting at tænke over, før I vælger bank

GODE RÅD: Bankgebyrer kan svinge med mange tusinde kroner fra bank til bank. Det kan derfor godt betale sig at overveje, om jeres forening har valgt den rette. Her får I gode råd til, hvad I skal overveje, når I vælger bank.

Her er det gratis at oprette en foreningskonto

Her er det gratis at oprette en foreningskonto

BANKKONTO: Nogle banker tager tusindvis af kroner i oprettelsesgebyr. Andre gør det noget billigere. Her får du overblik over, hvor det er gratis at oprette en foreningskonto.