Sådan dækker vi coronakrisen på Altinget

OM OS: Vi styrker dækningen af dansk politik, mens landet er lukket ned. Men vores fokus vil være på kvalitet frem for kvantitet.

Kære Læser

Mange ting er forandret på kort tid på Altinget.

Vi er begyndt at tage sorte plastikhandsker på, inden vi går til frokost, og vi er pludselig blevet meget gode til at holde videomøder. Og siden onsdag aften har vi ligesom resten af Danmark også måttet ændre måden, vi arbejder på.

Derfor vil Altingets 23 nichemedier udkomme med anderledes frekvens, mens Danmark er lukket ned.

Men covid-19 ændrer ikke på, hvad der er vores opgave på Altinget, nemlig at levere fagligt solid, politisk neutral og væsentlig journalistik om dansk og europæisk politik. Og den opgave er vi fast besluttet på at udføre de kommende dage og uger – uanset om arbejdet skal udføres fra Christiansborg, vores kontor i Ny Kongensgade eller fra vores stuer og køkkener. 


Derfor styrker vi
med øjeblikkelig virkning vores dækning af coronakrisen i de to daglige gratis nyhedsbreve fra Altingets forside. Hvis du ikke allerede modtager dem, så håber jeg, du vil skrive dig op her.

Samtidig bliver vores fagjournalister selvfølgelig ved med at følge deres områder og rapportere om den politiske udvikling. Langt det meste vil handle om coronavirus, fordi det er, hvad stort set hele det politiske Danmark har fokus på netop nu.

Vi skruer derfor også en smule ned for mængden af debatindlæg om alle mulige andre emner, mens Danmark er i undtagelsestilstand.

Samlet betyder det, at frekvensen af nyhedsbreve fra de 23 nichemedier vil blive lavere, mens det meste af nationen er sendt hjem. Nogle nyhedsbreve vil udkomme en enkelt gang om ugen, andre flere gange, når mængden af historier berettiger det.

 

Mit indtryk efter krisens første uge er, at danske medier helt generelt gør et stort og godt stykke arbejde med at informere danskerne om coronavirus. Der er næsten uendelige mængder af information til rådighed. Langt det meste i høj kvalitet og med tårnhøj troværdighed.

På Altinget set vi det ikke som vores opgave at tilføje endnu mere kvantitet til den samlede dækning; vi vil gerne fokusere på at give overblik og perspektiv på de mange områder, hvor vi har dygtige fagspecialister. Herunder også overblik over den generelle politiske udvikling.

Lad mig i den forbindelse helt konkret anbefale denne fremragende feature-artikel af vores magasinredaktør, Esben Schjørring, hvor han med suverænt overblik fortæller os om den historiske sammenhæng mellem epidemier og politik.

Hver dag klokken 13 samler vi trådene i et corona-overblik, hvor vi stramt og nøgternt fortæller, hvad der er sket både i Danmark, globalt og økonomisk i det seneste døgn.

Vi udkommer også fortsat med vores politiske podcast ’Ajour’ de fleste dage, ligesom vores europæiske podcast ’Parlamentet’ kommer en gang om ugen. Hvis du ikke allerede lytter med, så er coronakrisen en oplagt lejlighed til at begynde. Klik her for at finde vores podcasttilbud.

 

Jeg ved, at mange af vores kernelæsere af de 23 nichemedier har en daglig rutine med at læse os, når I møder ind på kontoret. Nu vil mange af jer i stedet læse os derhjemme.

Hvis det giver problemer i forhold til at logge ind eller til at få adgang til vores indhold, så kontakt mine gode kolleger på adm@altinget.dk, så vil de hjælpe så hurtigt, de kan.

Lad mig til sidst nævne, at vores søstermedie Mandag Morgen også arbejder hårdt på at bidrage med relevant viden under coronakrisen.

Nu på mandag udkommer ugebrevet med et tema om, hvad vi kan tage med os af nye indsigter og gode vaner, når coronakrisen engang er overstået. For som journalisterne på Mandag Morgen altid siger: Enhver krise rummer også en ny mulighed.

Lad mig også nævne, at vores faktatjekmedie TjekDet arbejder på højtryk under krisen for at holde øje med de mange halve og hele usandheder, der publiceres på især sociale medier. Det er et godt sted at orientere sig under krisen.

Tak, fordi du læser med på Altinget! Har du forslag, idéer eller kommentarer til vores dækning, så hører jeg meget gerne fra dig på den mail, der står under denne artikel.

 

Venlig hilsen

Jakob Nielsen, chefredaktør

 -----

Jakob Nielsen (født 1971) er chefredaktør på Altinget. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har studeret international økonomi ved CBS. I en årrække har han været ansat på Politiken som indlandsredaktør, politisk redaktør og korrespondent i Bruxelles og Washington. 

 

 

 

Følg L 133 Lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme
(Sundheds- og Ældreministeriet)

12/3
2020
18/3
2020
17/3
2020
16/3
2020
13/3
2020
13/3
2020
13/3
2020
12/3
2020
12/3
2020

Forrige artikel Seks visioner for fremtidens Folkemøde Seks visioner for fremtidens Folkemøde Næste artikel Fonde til nervøse støttemodtagere: Ro på, vi står klar til at hjælpe jer Fonde til nervøse støttemodtagere: Ro på, vi står klar til at hjælpe jer
Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

EN HJÆLPENDE HÅND: At lave informationskampagne eller drive egentlige sygehuse og sundhedsklinikker i udviklingslande er ikke noget, man bare lige gør. Og slet ikke når en krise raser. Her fortæller Dansk Røde Kors om at navigere i en verdensomspændende pandemi og giver gode råd, hvis du vil gøre en forskel ude i verden.

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

MØDELEDELSE: Møderne er rykket online, og tekniske vanskeligheder og sociale barrierer skal håndteres rundtom i det civile Danmark. Civilsamfundets Videnscenter har derfor bedt en professionel mødeledeler om hans bedste bud på god virtuel mødeledelse i en coronatid. Så hæng på, og bliv dus med alt fra energizers til break-outs og dyk ned i den store guide om virtuelle møder.

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

BEST PRACTICE: Forvaltningen i Aalborg Kommune fik hurtigt politisk opbakning til at komme økonomisk trængte foreninger og ngo’er til hjælp under coronakrisen. Lær her af, hvordan Aalborg Kommune tackler de udfordringer, covid-19 har medført for civilsamfundet.

Få dit ugentlige overblik over genåbning og corona-hjælp til civilsamfundet her

Få dit ugentlige overblik over genåbning og corona-hjælp til civilsamfundet her

OPDATERET GUIDE: Danmark åbner langsomt og gradvist. Men til en virkelighed, der fortsat ser anderledes ud end før, og som stadig udfordrer civilsamfundet på blandt andet økonomi. Her samler vi løbende gode svar og nyttige links, der kan hjælpe din organisation gennem coronakrisen. Guiden er senest opdateret 19. maj. 

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

DINGELING: Da Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned, besluttede Dansk Blindesamfund at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at høre, hvad organisationen kunne gøre for dem. "De her samtaler er så værdifulde, at det er svært at sætte ord på," fortæller en regionskonsulent. Her er Dansk Blindesamfunds lavpraktiske håndtering af coronakrisen.

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

NYTÆNKNING: Når skoler lukkes som følge af coronakrisen, rammer det udsatte og anbragte børn hårdest. Med telefoniske livliner, bogpakker og en faglig styrkelse af de mentorer, der løbende følger børnene, har Læringsprogrammet Lær for Livet sat alle sejl til for at bevare kontakten og styrke skolegangen for alle børn og unge i programmet.

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark. 

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

INSPIRATION: Med live-yoga, fjernundervisning i musikredigering samt indkøb og uddeling af store mængder hackysacks forsøger ungdomstilbuddet Askovfonden KBH+ at række ud til sin målgruppe under coronakrisen. På de virtuelle mødesteder bliver det hurtigt tydeligt, om det, du gør, virker eller ej, siger direktør Stine Hamburger.

Oxfam Ibis går live 1. maj

Oxfam Ibis går live 1. maj

INSPIRATION: Fælledparken i København bliver underlig tom, når kalenderen viser 1. maj. Men Oxfam Ibis har besluttet at holde fast i den gamle tradition om at mødes og fejre den internationale kampdag. Denne gang via telefoner, tablets og computere.