Tuborgfondet sætter fem millioner af til fællesskaber under coronakrisen

AKUTPULJE: Frem til 1. april kan ungdomsorganisationer søge penge i en akutpulje til at styrke fællesskaber for dem, der er særligt udsatte under coronakrisen. Vores fællesskab er vigtigere end nogensinde, mener Tuborgfondet.

Paradokset er slående: Vores fællesskaber lider under nødvendigheden af, at vi holder afstand til hinanden, og samtidig er fællesskabet vigtigere end nogensinde.

Derfor afsætter Tuborgfondet nu fem millioner kroner, som ungdomsorganisationer kan søge til initiativer, der styrker vores fællesskaber og andre måder at være sammen på under den nuværende krise.

”Vi står i en krise af en art og en kaliber, som landet ikke har prøvet før. Og vores fællesskaber – både de nære og det helt store samfundsfællesskab – er vigtigere end nogensinde før,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet:

”Vi har støttet mange fællesskaber – især hvor unge gør en forskel – og med denne akutpulje vil vi gerne give vores bidrag til fællesskabet i denne situation.”

Øremærket til ungdomsorganisationer
Tuborgfondet har i første omgang afsat fem millioner kroner, der kan komme flere penge senere.

”Vi ved ikke, hvor længe krisen står på, og i hvilket omfang der kommer gode ideer. Så vi vil ikke afvise, at vi kan komme med en yderligere bevilling,” siger Peter Giacomello.

Pengene er målrettet mennesker, som er ramt af den situation, corona-pandemien har skabt. Nærmere ønsker Peter Giacomello ikke at afgrænse de indsatser, der kan få støtte.

”Vi ønsker ikke at definere indsatserne på forhånd, men vi er vant til at se en masse gode indsatser fra civilsamfundet, og vi er sikre på, at der vil komme rigtig mange gode ideer fra organisationerne,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet.

Akutpuljen er øremærket til ungdomsorganisationer, som indtil videre frem til april kan søge beløb på mellem 10.000 og 500.000 kroner. Pengene kan både gå til nye initiativer og til at sikre, at vigtige eksisterende indsatser kan gennemføres.

”Vi vil se positivt på ansøgninger fra organisationer, som forklarer, at der er basale ting, de ikke kan udføre, og som dermed står i vejen for at hjælpe en gruppe, der er voldsomt påvirket af coronakrisen,” siger Peter Giacomello og tilføjer:

”Det vigtige lige nu er, at processerne virker. For netop nu har vi virkelig brug for et civilsamfund, der dækker de huller, som velfærdsstaten ikke kan dække.”

Forrige artikel Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt Næste artikel Afdæmpet festdag i krisens skygge Afdæmpet festdag i krisens skygge
Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark. 

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

Ungdomstilbuddet KBH+ holder åbent, selvom dørene er låst

INSPIRATION: Med live-yoga, fjernundervisning i musikredigering samt indkøb og uddeling af store mængder hackysacks forsøger ungdomstilbuddet Askovfonden KBH+ at række ud til sin målgruppe under coronakrisen. På de virtuelle mødesteder bliver det hurtigt tydeligt, om det, du gør, virker eller ej, siger direktør Stine Hamburger.

Oxfam Ibis går live 1. maj

Oxfam Ibis går live 1. maj

INSPIRATION: Fælledparken i København bliver underlig tom, når kalenderen viser 1. maj. Men Oxfam Ibis har besluttet at holde fast i den gamle tradition om at mødes og fejre den internationale kampdag. Denne gang via telefoner, tablets og computere.

Gode råd: Kriser kræver klar kommunikation

Gode råd: Kriser kræver klar kommunikation

GUIDE: En krise stiller krav til god ledelse og klar kommunikation. Undgå at bevæge dig ud i spekulationer, og husk vigtige mellemregninger, lyder rådene blandt andet fra Kragelund Kommunikation, der har mere end 20 års erfaring i krisekommunikation.

Tidligere generalsekretær: Fem corona-råd til civilsamfundets ledere

Tidligere generalsekretær: Fem corona-råd til civilsamfundets ledere

DEBAT: Medier og politikere har alt for lidt fokus på, hvordan virus og karantæne kan ramme ngo'er, foreninger, højskoler og efterskoler. Tidligere generalsekretær i Unicef, Steen M. Andersen, kommer her med fem punkter, der kan hjælpe ledelsen gennem coronakrisen.

Markus Bjørn Kraft: Fonde har ny rolle i coronakrisen

Markus Bjørn Kraft: Fonde har ny rolle i coronakrisen

DEBAT: De fleste fonde har i dag større formue, bedre ledelse og andre samarbejdsrelationer i dag set i forhold til finanskrisen 2008-2009. Men hvordan den nuværende krise kommer til at påvirke fondene, kommer an på recessionens dybde og længde, skriver Markus Bjørn Kraft.

Sådan håndterer din forening eller civilsamfundsorganisation coronakrisen

Sådan håndterer din forening eller civilsamfundsorganisation coronakrisen

GUIDE: Store dele af Danmark er lukket ned for at forhindre covid-19 i at sprede sig. Den nye situation rejser en række spørgsmål for civilsamfundet: Hvordan mødes vi digitalt? Hvordan kommunikerer vi klart? Og hvad gør vi med generalforsamlinger og andre frister, vi under normale omstændigheder skal overholde? Få en del af svarene her. 

Lær af DGI: Coronavirus kalder på tydeligt lederskab og kommunikation

Lær af DGI: Coronavirus kalder på tydeligt lederskab og kommunikation

ERFARINGER: Covid-19 har for alvor sat sit præg på vores samfund, og store dele af befolkningen mødes ikke længere på job, i skoler eller i fritiden. Her fortæller Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers formand, Charlotte Bach Thomassen, hvordan man som stor civilsamfundsorganisation navigerer i en krisesituation. Vi begynder fortællingen om de otte tumultariske døgn fredag 6. marts, hvor statsministeren gradvist lukker vores samfund ned.