Tuborgfondet sætter fem millioner af til fællesskaber under coronakrisen

AKUTPULJE: Frem til 1. april kan ungdomsorganisationer søge penge i en akutpulje til at styrke fællesskaber for dem, der er særligt udsatte under coronakrisen. Vores fællesskab er vigtigere end nogensinde, mener Tuborgfondet.

Paradokset er slående: Vores fællesskaber lider under nødvendigheden af, at vi holder afstand til hinanden, og samtidig er fællesskabet vigtigere end nogensinde.

Derfor afsætter Tuborgfondet nu fem millioner kroner, som ungdomsorganisationer kan søge til initiativer, der styrker vores fællesskaber og andre måder at være sammen på under den nuværende krise.

”Vi står i en krise af en art og en kaliber, som landet ikke har prøvet før. Og vores fællesskaber – både de nære og det helt store samfundsfællesskab – er vigtigere end nogensinde før,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet:

”Vi har støttet mange fællesskaber – især hvor unge gør en forskel – og med denne akutpulje vil vi gerne give vores bidrag til fællesskabet i denne situation.”

Øremærket til ungdomsorganisationer
Tuborgfondet har i første omgang afsat fem millioner kroner, der kan komme flere penge senere.

”Vi ved ikke, hvor længe krisen står på, og i hvilket omfang der kommer gode ideer. Så vi vil ikke afvise, at vi kan komme med en yderligere bevilling,” siger Peter Giacomello.

Pengene er målrettet mennesker, som er ramt af den situation, corona-pandemien har skabt. Nærmere ønsker Peter Giacomello ikke at afgrænse de indsatser, der kan få støtte.

”Vi ønsker ikke at definere indsatserne på forhånd, men vi er vant til at se en masse gode indsatser fra civilsamfundet, og vi er sikre på, at der vil komme rigtig mange gode ideer fra organisationerne,” siger Peter Giacomello fra Tuborgfondet.

Akutpuljen er øremærket til ungdomsorganisationer, som indtil videre frem til april kan søge beløb på mellem 10.000 og 500.000 kroner. Pengene kan både gå til nye initiativer og til at sikre, at vigtige eksisterende indsatser kan gennemføres.

”Vi vil se positivt på ansøgninger fra organisationer, som forklarer, at der er basale ting, de ikke kan udføre, og som dermed står i vejen for at hjælpe en gruppe, der er voldsomt påvirket af coronakrisen,” siger Peter Giacomello og tilføjer:

”Det vigtige lige nu er, at processerne virker. For netop nu har vi virkelig brug for et civilsamfund, der dækker de huller, som velfærdsstaten ikke kan dække.”

Forrige artikel Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt Disse arrangementer bliver aflyst eller udskudt Næste artikel Afdæmpet festdag i krisens skygge Afdæmpet festdag i krisens skygge
Poul Due Jensens Fond: 75 procent af vores donationer går til coronakrisen i år

Poul Due Jensens Fond: 75 procent af vores donationer går til coronakrisen i år

KRISEHJÆLP: Poul Due Jensens Fond har til en vis grad måttet lægge mantraer om god processtyring til side for lynhurtigt at kunne støtte coronarelaterede projekter. Når året er omme vil cirka 75 procent af pengene være gået til projekter relateret til coronakrisen. Kim Nøhr Skibsted giver her indblik i, hvordan krisehåndtering ser ud fra maskinrummet i en fond.

Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

CORONALÆRING: Erhvervskvinden Stine Bosse ser tilbage på tre måneders krisehåndtering i diverse bestyrelser. Hun ser et civilsamfund med behov for flere fusioner, mindre greenwashing og meget mere fokus på virksomhedspartnerskaber med reel impact for begge parter. Og så er det i øvrigt slut med nemme penge og dovne bestyrelser, mener hun.

Bliv sponsor

Bliv sponsor

BIDRAG: Støt Civilsamfundets Videnscenters arbejde med at kapacitetsopbygge og sikre videndeling i det danske civilsamfund.

Videnscenteret Live

Videnscenteret Live

VÆR MED: Styrk dit netværk til vores åbne arrangementer, hvor vi debatterer emner, der er aktuelle for civilsamfundet.

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

UNDER PRES: Censur, overvågning, indskrænkning af forsamlingsfrihed og tilbageholdelse af aktivister. Coronakrisens undtagelsestilstande har presset civilsamfundet i mange dele af verden og indskrænket civilsamfundets globale råderum. Mandeep Tiwana, som er programchef i den globale alliance af civilsamfundsorganisationer, Civicus, giver her en overflyvning. 

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

EN HJÆLPENDE HÅND: At lave informationskampagne eller drive egentlige sygehuse og sundhedsklinikker i udviklingslande er ikke noget, man bare lige gør. Og slet ikke når en krise raser. Her fortæller Dansk Røde Kors om at navigere i en verdensomspændende pandemi og giver gode råd, hvis du vil gøre en forskel ude i verden.

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

MØDELEDELSE: Møderne er rykket online, og tekniske vanskeligheder og sociale barrierer skal håndteres rundtom i det civile Danmark. Civilsamfundets Videnscenter har derfor bedt en professionel mødeledeler om hans bedste bud på god virtuel mødeledelse i en coronatid. Så hæng på, og bliv dus med alt fra energizers til break-outs og dyk ned i den store guide om virtuelle møder.

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

BEST PRACTICE: Forvaltningen i Aalborg Kommune fik hurtigt politisk opbakning til at komme økonomisk trængte foreninger og ngo’er til hjælp under coronakrisen. Lær her af, hvordan Aalborg Kommune tackler de udfordringer, covid-19 har medført for civilsamfundet.

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

DINGELING: Da Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned, besluttede Dansk Blindesamfund at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at høre, hvad organisationen kunne gøre for dem. "De her samtaler er så værdifulde, at det er svært at sætte ord på," fortæller en regionskonsulent. Her er Dansk Blindesamfunds lavpraktiske håndtering af coronakrisen.