Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter

VÆRKTØJSKASSE: Altinget lancerer i dag en ny sektion, hvor fonde, foreninger og andre organisationer i civilsamfundet kan finde redskaber til at løse hverdagens udfordringer.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Er der koks i kommunikationen og fnidder i fundingen? Og hvordan går det egentlig med samarbejdet mellem de frivillige og de ansatte?

Der er opgaver nok, og de stritter i mange retninger. Men bare rolig; hjælpen er på vej.

I dag lancerer Altinget et online videnscenter fyldt med værktøjer til at løse de mange udfordringer, der fylder i hverdagen i civilsamfundets organisationer.

Civilsamfundets Videnscenter er en ny gratis sektion under Altinget: civilsamfund. Og sektionen vil være en stadigt voksende samling af journalistisk bearbejdede guides og værktøjsartikler, best practise, video-tutorials, lydklip og andre former for handlingsanvisende artikler.

”Vi mener, at civilsamfundets organisationer spiller en stadigt vigtigere rolle for udviklingen af vores samfund. Derfor er det af stor betydning, at de er gearet til at løse deres opgaver. Og det vil vi gerne give en hånd med,” siger Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef på Altinget og ansvarlig for projektet.

Værktøjerne fra Civilsamfundets Videnscenter bliver publiceret i et ugentligt nyhedsbrev, der udkommer hver onsdag til alle modtagere af Altinget: civilsamfund.

Eksisterende viden skal gøres levende
Der findes i forvejen meget akkumuleret viden rundt om i civilsamfundet. Men en stor del er gemt af vejen i støvede skuffer og på websites, der aldrig når projektørernes spotlight. Derfor opfordrer Altinget alle aktører i civilsamfundet til at bidrage til det nye videnscenter og dele gode såvel som dårlige erfaringer til gavn for andre.

En del af materialet i den nye online værktøjskasse vil da også bestå af bearbejdede guides, der forsynes med henvisninger til, hvor den interesserede læser kan finde mere detaljeret information.

Civilsamfundets Videnscenter bliver støttet økonomisk af Tuborgfondet, som har givet et beløb på 550.000 kroner til udvikling og drift af den nye videnssektion frem til efteråret 2018.

”Vidensdeling blandt civilsamfundets mange organisationer og ildsjæle er en prioritet for os i Tuborgfondet. Vi vil gerne bidrage til, at vigtige erfaringer deles på tværs af organisationer og sektorer, fordi vi på den måde kan sikre, at endnu flere mennesker får glæde af civilsamfundets værdifulde indsatser,” siger Tuborgfondets direktør Anne-Marie Skov.

Civilsamfundets Videnscenter er redaktionelt uafhængig og en del af Altinget: civilsamfund.

Vil du være sikker på at modtage det ugentlige nyhedsbrev fra Civilsamfundets Videnscenter, kan du skrive dig op her: www.altinget.dk/civilsamfundetsvidenscenter

 

For yderligere oplysninger kontakt:
Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef, Altinget: 2846 3483, mette@altinget.dk

Anni Lyngskær, kommunikationsansvarlig, Tuborgfondet: 2073 8076, al@tuborgfondet.dk

Forrige artikel Nu er videnscentret i luften Nu er videnscentret i luften Næste artikel Stafetten: Fem skarpe til Frivilligrådet Stafetten: Fem skarpe til Frivilligrådet
Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det civile samfund er i opbrud. Frem vokser et mylder af bevægelser, der vidner om stor lyst til folkelig deltagelse hos borgerne. De etablerede organisationer bør omfavne de nye bevægelser og komme tættere på det folkelige engagement, viser ny analyse fra Globalt Fokus. 

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Med et unikt forretningskoncept slog købmandsbutikken Kooperativet på Syddjurs dørene op i sensommeren. Coop, lokale mikroproducenter og frivillige kræfter er hovedingredienserne i en ny butiksform, der arbejder for bæredygtighed og et styrket lokalsamfund. 

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Få en bæredygtig idé, byg et fællesskab og krydr med en god portion optimisme og stædighed: Kooperationen, der er  arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder, fortæller her, hvordan I starter en virksomhed drevet i fællesskab med andre.

Kommuner investerer i foreningsudvikling

Kommuner investerer i foreningsudvikling

DGI's hovedorganisation har besluttet at indgå endnu flere strategiske samarbejdsaftaler med landets kommuner. Som en udløber af den ambition spirer en tendens frem med professionelle foreningsudviklere finansieret delvist af kommuner. DGI Østjylland fortæller her om deres erfaring med foreningsudviklere.

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

En køreklar og detaljeret strategi er det vigtigste værktøj for at omstille en boligforening i en bæredygtig retning, mener formand for Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Sønderborgs almene boligforeninger er midt i processen med at omstille deres boligmasse til en mere energivenlig og bæredygtig version. Her deler Torben Esbensen, rådgivende ingeniør bag projektet, ud af erfaringer og giver råd til, hvordan din boligforening kan følge det grønne fodspor.