Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter

VÆRKTØJSKASSE: Altinget lancerer i dag en ny sektion, hvor fonde, foreninger og andre organisationer i civilsamfundet kan finde redskaber til at løse hverdagens udfordringer.

Er der koks i kommunikationen og fnidder i fundingen? Og hvordan går det egentlig med samarbejdet mellem de frivillige og de ansatte?

Der er opgaver nok, og de stritter i mange retninger. Men bare rolig; hjælpen er på vej.

I dag lancerer Altinget et online videnscenter fyldt med værktøjer til at løse de mange udfordringer, der fylder i hverdagen i civilsamfundets organisationer.

Civilsamfundets Videnscenter er en ny gratis sektion under Altinget: civilsamfund. Og sektionen vil være en stadigt voksende samling af journalistisk bearbejdede guides og værktøjsartikler, best practise, video-tutorials, lydklip og andre former for handlingsanvisende artikler.

”Vi mener, at civilsamfundets organisationer spiller en stadigt vigtigere rolle for udviklingen af vores samfund. Derfor er det af stor betydning, at de er gearet til at løse deres opgaver. Og det vil vi gerne give en hånd med,” siger Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef på Altinget og ansvarlig for projektet.

Værktøjerne fra Civilsamfundets Videnscenter bliver publiceret i et ugentligt nyhedsbrev, der udkommer hver onsdag til alle modtagere af Altinget: civilsamfund.

Eksisterende viden skal gøres levende
Der findes i forvejen meget akkumuleret viden rundt om i civilsamfundet. Men en stor del er gemt af vejen i støvede skuffer og på websites, der aldrig når projektørernes spotlight. Derfor opfordrer Altinget alle aktører i civilsamfundet til at bidrage til det nye videnscenter og dele gode såvel som dårlige erfaringer til gavn for andre.

En del af materialet i den nye online værktøjskasse vil da også bestå af bearbejdede guides, der forsynes med henvisninger til, hvor den interesserede læser kan finde mere detaljeret information.

Civilsamfundets Videnscenter bliver støttet økonomisk af Tuborgfondet, som har givet et beløb på 550.000 kroner til udvikling og drift af den nye videnssektion frem til efteråret 2018.

”Vidensdeling blandt civilsamfundets mange organisationer og ildsjæle er en prioritet for os i Tuborgfondet. Vi vil gerne bidrage til, at vigtige erfaringer deles på tværs af organisationer og sektorer, fordi vi på den måde kan sikre, at endnu flere mennesker får glæde af civilsamfundets værdifulde indsatser,” siger Tuborgfondets direktør Anne-Marie Skov.

Civilsamfundets Videnscenter er redaktionelt uafhængig og en del af Altinget: civilsamfund.

Vil du være sikker på at modtage det ugentlige nyhedsbrev fra Civilsamfundets Videnscenter, kan du skrive dig op her: www.altinget.dk/civilsamfundetsvidenscenter

 

For yderligere oplysninger kontakt:
Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef, Altinget: 2846 3483, mette@altinget.dk

Anni Lyngskær, kommunikationsansvarlig, Tuborgfondet: 2073 8076, al@tuborgfondet.dk

Forrige artikel Nu er videnscentret i luften Nu er videnscentret i luften Næste artikel Stafetten: Fem skarpe til Frivilligrådet Stafetten: Fem skarpe til Frivilligrådet
Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

FRIVILLIGLEDELSE: Ledelse af frivillige er fyldt med paradokser, mener ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet Jonas Hedegaard. Her er hans bud på, hvordan organisationer kan skabe mening og retning, når værdier, motivation og mål kan være i konflikt.

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

EFTERSYN: Indfør et årligt værdieftersyn på chefgangene i de danske civilsamfundsorganisationer, lyder opfordringen fra ledelsesekspert Steen Hildebrandt. Han efterspørger selvransagelse og et kritisk blik på ledelsesforhold og -kultur med hjælp fra uvildige eksperter.

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

LØNFORHØJELSE: Skal civilsamfundssektoren løftes, skal bestyrelserne lønne direktørerne bedre. Sådan lød den klare melding fra Stine Bosse, der i en paneldebat om ledelse i civilsamfundet hos Altinget ville have de danske ngo-bestyrelser til lommerne for at rekruttere gode ledere, som kan udvikle sektoren.

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

GODE RÅD: Konflikter bliver lettere personlige i foreningslivet, siger Julia Bjerre Hunt, som underviser i konflikthåndtering og ledelse af frivillige. Her gennemgår hun nogle af de typiske årsager til konflikter i foreningslivet og giver gode råd til at håndtere dem. 

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

KONFLIKTLØSNING: Hvordan eskalerer en uenighed til en konflikt? Og hvad gør man, når en medfrivillig fortæller én om en konflikt, han eller hun selv har? I frivilligt arbejde, hvor alle brænder for sagen, opstår konflikter let. Her får du baggrundsviden om konflikters dynamik og værktøjer til at forebygge og nedtrappe dem. 

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

VÆRKTØJ: Det er en god idé allerede i fredstid at lave et sæt spilleregler for, hvordan I håndterer konflikter i jeres forening. Her får du en øvelse, som kan hjælpe jer i gang. Øvelsen er et uddrag af Ingerfairs bog "Sådan leder du frivillige i forskellige situationer".