Vil du være med til at udvikle Civilsamfundets Videnscenter?

HÅNDSRÆKNING: Har du lyst til at give os lidt af din tid og være med til at gøre Civilsamfundets Videnscenter bedre og mere brugbart? 

Vi er taknemmelige for, at du sammen med 10.000 andre læser vores nyhedsbrev og bruger Civilsamfundets Videnscenters værktøjer, undervisningsmaterialer og forskningsdatabase. 

Vi har fået mulighed for at stille alt materialet gratis til rådighed til dig og dine medcivilister, fordi Tuborgfondet – ligesom vi – synes, det er vigtigt, at alle de gode kræfter i civilsamfundet er klædt bedst muligt på til at løfte deres opgaver. 

Civilsamfundets Videnscenter er med andre ord sat i verden for at hjælpe dig. Men for at sikre, at vi rent faktisk rammer dit behov og præsenterer vores materialer bedst muligt, har vi brug for din hjælp. 

Hjælp os med at blive bedre
Sidste år fik Civilsamfundets Videnscenter et ansigtsløft i form af en helt ny brugerflade, som gerne skulle gøre det let for dig lynhurtigt at finde de guideartikler, du har brug for og få overblik over ny civilsamfundsforskning. 

Vil du hjælpe os med at blive klogere på, hvordan vi kan gøre vores nye side endnu mere brugervenlig og indbydende? Så meld dig som kandidat til vores læserinterviews (kun til brug for intern udvikling) ved at klikke her. Interviewet tager en time og foregår i Altingets lokaler i Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K.

På forhånd tak for hjælpen!

Bedste hilsner
Carsten Terp Beck-Nilsson
Redaktør, Altinget: Civilsamfund

 

 

Civilsamfundets Videnscenter er støttet af Tuborgfondet, men har redaktionel uafhængighed.

Forrige artikel Gå på opdagelse i den nyeste civilsamfundsforskning Gå på opdagelse i den nyeste civilsamfundsforskning Næste artikel Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse
Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

CORONALÆRING: Erhvervskvinden Stine Bosse ser tilbage på tre måneders krisehåndtering i diverse bestyrelser. Hun ser et civilsamfund med behov for flere fusioner, mindre greenwashing og meget mere fokus på virksomhedspartnerskaber med reel impact for begge parter. Og så er det i øvrigt slut med nemme penge og dovne bestyrelser, mener hun.

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

UNDER PRES: Censur, overvågning, indskrænkning af forsamlingsfrihed og tilbageholdelse af aktivister. Coronakrisens undtagelsestilstande har presset civilsamfundet i mange dele af verden og indskrænket civilsamfundets globale råderum. Mandeep Tiwana, som er programchef i den globale alliance af civilsamfundsorganisationer, Civicus, giver her en overflyvning. 

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

EN HJÆLPENDE HÅND: At lave informationskampagne eller drive egentlige sygehuse og sundhedsklinikker i udviklingslande er ikke noget, man bare lige gør. Og slet ikke når en krise raser. Her fortæller Dansk Røde Kors om at navigere i en verdensomspændende pandemi og giver gode råd, hvis du vil gøre en forskel ude i verden.

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

MØDELEDELSE: Møderne er rykket online, og tekniske vanskeligheder og sociale barrierer skal håndteres rundtom i det civile Danmark. Civilsamfundets Videnscenter har derfor bedt en professionel mødeledeler om hans bedste bud på god virtuel mødeledelse i en coronatid. Så hæng på, og bliv dus med alt fra energizers til break-outs og dyk ned i den store guide om virtuelle møder.

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

BEST PRACTICE: Forvaltningen i Aalborg Kommune fik hurtigt politisk opbakning til at komme økonomisk trængte foreninger og ngo’er til hjælp under coronakrisen. Lær her af, hvordan Aalborg Kommune tackler de udfordringer, covid-19 har medført for civilsamfundet.

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

DINGELING: Da Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned, besluttede Dansk Blindesamfund at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at høre, hvad organisationen kunne gøre for dem. "De her samtaler er så værdifulde, at det er svært at sætte ord på," fortæller en regionskonsulent. Her er Dansk Blindesamfunds lavpraktiske håndtering af coronakrisen.

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

NYTÆNKNING: Når skoler lukkes som følge af coronakrisen, rammer det udsatte og anbragte børn hårdest. Med telefoniske livliner, bogpakker og en faglig styrkelse af de mentorer, der løbende følger børnene, har Læringsprogrammet Lær for Livet sat alle sejl til for at bevare kontakten og styrke skolegangen for alle børn og unge i programmet.

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark.