Følg B 9
(borgerforslag)

30/11
2018

Forsker: Ansigtsslør og omskæring udstiller Folketingets religionshykleri

KRONIK: Man kunne ønske, at Folketinget havde anlagt samme rummelige tilgang til religiøse særheder, som blev lagt for dagen i omskæringsdebatten, i debatten om tildækningsforbuddet. Her var der ingen appel til dialog med det pågældende trossamfund, endsige de berørte kvinder, skriver Malthe Hilal-Harvald. 

Læs mere
16/4
2019
23/11
2018

1. behandling

1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af 18-årsmindstealder for omskæring af raske børn (B 9).

Læs mere
23/11
2018

Forsker og Circuminfo-medlem: Hvad er myter, og hvad er evidens på forhudsfronten?

DEBAT: Et forbud mod ikke-medicinsk omskæring vil øge antallet af drenge med skader og kriminalisere småbørnsfamilier. Så hvad er hensigten med et forbud, spørger forsker i folkesundhed og medlem af Circuminfo.dk Dan Meyrowitsch.

Læs mere
23/11
2018

Lovforslag: B 9 (borgerforslag)

Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af 18-årsmindstealder for omskæring af raske børn (borgerforslag).

Læs mere
22/11
2018

Initiativtager til borgerforslag: Om­skæring krænker barnets rettigheder

DEBAT: Religiøse værdier indebærer ikke en ret til at udsætte børn for omskæring, der fratager dem friheden over deres egen krop, skriver Lena Nyhus. Derfor bør der indføres en aldersgrænse på 18 år for religiøs omskæring.

Læs mere
22/11
2018

Læge til politikere: Det skal I vide, inden I stemmer om omskæring

DEBAT: En gennemgang af den tilgængelige forskning viser, at der er flere komplikationer forbundet med omskæring af nyfødte og børn end af voksne, end debatten insinuerer. Politikerne bør i det mindste stemme herom på oplyst grundlag, skriver læge Kasper Linde Ankjærgaard.

Læs mere
21/11
2018

Det Jødiske Samfund: Forbud mod omskæring kriminaliserer jødisk tro

DEBAT: Borgerforslaget om at indføre en mindstealder for omskæring er et grundløst angreb på religiøse minoriteters rettigheder og kan i sidste ende gøre det strafbart at være jøde i Danmark, skriver formanden for Det Jødiske Samfund.

Læs mere