Dagens podcast: Sådan skal Danmark og EU vinde det digitale kapløb

AJOUR: USA og Kina er løbet fra resten af verden på det digitale område. EU skal indhente de to, og torsdag fremlagde Danmark en ny national strategi for kunstig intelligens. Det ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Torsdag var regeringen klar med en national strategi for kunstig intelligens, hvor der blandt andet skal fokus på styrkede digitale uddannelser og bæredygtig anvendelse af data i erhvervslivet.

Målet for Europa er at indhente USA og Kina, som har lagt sig i spidsen, når det gælder tech-løsninger. Torsdag var alle spidserne fra det digitale område mødt op i DR Byen til et digitalt topmøde, hvor der også var besøg af otte ministre og en EU-kommissær for at diskutere den bedste vej frem.

Altinget: ajour ser nærmere på det i dagens udsendelse, hvor digitalredaktør Kasper Kaasgaard er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: De kolde robotter kan give fagbevægelsens varme hænder fornyet liv Dagens podcast: De kolde robotter kan give fagbevægelsens varme hænder fornyet liv Næste artikel Dagens podcast: Danmark indsamler stadig data fra mobilkunder, selvom ordningen er ulovlig Dagens podcast: Danmark indsamler stadig data fra mobilkunder, selvom ordningen er ulovlig
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.