Det her ville en computer aldrig kunne skrive …

KOMMENTAR: Her kommer en artikel, som en computer ikke ville kunne skrive. Det er en lidt rodet historie. Den springer rundt, og hiver underlige perspektiver ind fra vidt forskellige kilder, og så er den meget præget af den person, der har skrevet den. Det er faktisk en af de mest flippede kommentarer, jeg har skrevet et stykke tid. Den er, kort sagt, meget menneskelig.
 

<span>I takt med at astronomerne fik bedre data&nbsp;måtte de slå stadig flere krøller for at få&nbsp;teorien om&nbsp;jorden&nbsp;som&nbsp;universets centrumtil at passe.&nbsp;Også i dag kan det&nbsp;være vanskeligt at acceptere når videnskaben modsiger den herskende orden.&nbsp;</span>
I takt med at astronomerne fik bedre data måtte de slå stadig flere krøller for at få teorien om jorden som universets centrumtil at passe. Også i dag kan det være vanskeligt at acceptere når videnskaben modsiger den herskende orden. 
Peter Hesseldahl

Egentlig  begyndte jeg med at skrive en artikel om det uhyrlige i, at Trump kan stille sig op i et Californien, der står midt i de værste skovbrande nogensinde, og slå klimaforandringerne hen med en bemærkning om, at det nok skal blive koldere, og at han ikke tror, at videnskaben ved, hvad den skal mene.

Et par dage efter lavede han et lignende stunt, da han konstaterede, at covid-19, der foreløbig har slået over 200.000 amerikanere ihjel, for det meste er totalt harmløs. 

Af en eller anden grund mindede det mig om, at den katolske kirke i 1600-tallet stædigt insisterede på, at jorden er universets centrum, som alle planeter og stjerner drejer omkring. 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00