Debat

Genlæs debat om aktørernes ønsker til en ny regering

DEBAT: En række centrale aktører har sat fokus på deres velfærdsteknologiske ønsker til en ny regering. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Velfærdsteknologidebatten benyttede folketingsvalget til at stille en række centrale aktører spørgsmålet: "Hvad skal en ny regering prioritere, hvis du kunne bestemme?"

Mød hele panelet her, og læs eller genlæs panelets debatindlæg nedenfor.

Kommune: Sæt turbo på de digitale velfærdsløsninger

DEBAT: En ny regering bør efter valget prioritere de digitale velfærdsløsninger i sundhedsvæsenet. Det vil give samfundsøkonomiske gevinster og samtidig forbedre borgernes livskvalitet, skriver Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune. 

Bragt 29. maj. Læs indlægget her.

FOA: Teknologi må ikke erstatte personlig omsorg

DEBAT: Velfærdsteknologien må aldrig blive en erstatning for menneskelig omsorg og pleje, og begrundelserne for indførelse af den må ikke alene være besparelser, skriver Karen Stæhr, formand for FOA's Social- og sundhedssektor.

Bragt 29. maj. Læs indlægget her.

Handicaporganisationer: Fra robotstøvsuger til medborgerskab

DEBAT: Velfærdsteknologi kan meget vel blive omdrejningspunktet, hvis vi skal væk fra besparelsesdagsordenen og mod innovation og samskabelse på det sociale område – men det kræver en holdningsændring, skriver Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

Bragt 29. maj. Læs indlægget her

Welfare Tech: Velfærdsteknologi er ikke et luksustiltag

DEBAT: Velfærdsteknologi skal indgå i den daglige drift på hospitaler og i kommuner, hvis der i fremtiden skal være behandling og pleje til alle. Det er en nødvendighed og ikke et luksustiltag, vi kan tilvælge, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.

Bragt 4. juni. Læs indlægget her.

Sygeplejersker: Kroniske patienter får brug for ny teknologi

DEBAT: Teknologi og kompetenceløft af sygeplejersker er afgørende, når det gælder behandling af borgere med kroniske sygdomme. For netop disse borgere vil udfordre det danske sundhedsvæsen de kommende år, skriver Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Bragt 4. juni. Læs indlægget her

UCC: Digitale medier skal løfte kvaliteten i daginstitutionerne

DEBAT: Daginstitutioner bruger digitale medier som aldrig før. Men skal de anvendes til andet end spil og fotos, bør vi investere i viden om, hvad der virker, og i et kompetenceløft af det pædagogiske personale, skriver Laust Joen Jakobsen, rektor på Professionshøjskolen UCC.

Bragt 4. juni. Læs indlægget her.

Teknologisk Institut: Sådan fanger vi næste bølge af velfærdsteknologi

DEBAT: Kun få velfærdsteknologier er implementeret i stor skala, og det forventede eksporteventyr lader også vente på sig. Centerchef ved Teknologisk Institut, Jørgen Løkkegaard, giver et bud på, hvordan vi skaber en "anden bølge" af velfærdsteknologisk udvikling.

Bragt 4. juni. Læs indlægget her

Healthcare Denmark: Forældede regler bremser velfærdsteknologi

DEBAT: Skal velfærdsteknologi blive en succes, er det ikke nok at fokusere på ny teknologi. De rigtige rammer for at kunne indføre fremtidens innovative løsninger skal også være til stede, skriver Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare Denmark.

Bragt 9. juni. Læs indlægget her

FOA: Vi skal eksportere de gode velfærdsteknologier

DEBAT: Der er store vækstperspektiver i offentlig-privat samarbejde, når det handler om udviklingen af velfærdsteknologi. Men vi skal huske at tage udgangspunkt i borgernes og medarbejdernes erfaringer, skriver Karen Stæhr, formand for FOAs Social- og sundhedssektor.

Bragt 9. juni. Læs indlægget her.

Erhvervsbosser: Sats på it i folkeskolen

DEBAT: Hvis vi vil tage folkeskolereformen alvorligt og skabe bedre rammer for læring, bør den kommende regering sikre en mere omfattende digital understøttelse af skolen, skriver rådsmedlemmerne i Det Digitale Råd.

Bragt 9. juni. Læs indlægget her.

Welfare Tech: Fortsæt det offentlig-private samarbejde

DEBAT: Selv om offentlige-private innovationssamarbejder (OPI) kan fejle, skal vi have modet til at fortsætte. Sådan opnår vi fælles viden om velfærdsteknologi, som vi kan bygge videre på, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her.

UCC: Digitale medier i skolen kræver ny teknologiforståelse

DEBAT: Hvis digitale medier aktivt skal understøtte læring, skal vi bruge teknologien differentieret i forhold til den enkelte elev. Det kræver, at lærerne uddannes i de nye teknologier, skriver Laust Joen Jakobsen, rektor på Professionshøjskolen UCC.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her.

Danske Regioner: Høj sol over dansk velfærdsteknologi

DEBAT: Der er fuld fart på udviklingen af velfærdsteknologi. Men det skal være nemmere for virksomheder og hospitaler at samarbejde om nye løsninger, så de ikke strander i processen fra idé til indkøb og implementering, skriver Jens Stenbæk fra Danske Regioner.

Bragt 16. juni. Læs indlægget her

Healthcare Denmark: Det offentlige skaber vækst for virksomheder

DEBAT: Den offentlige strategi for udviklingen af sundhedsvæsenet har potentiale til at sikre sundhed og pleje til borgerne og vækst til virksomhederne. Men det kræver, at vi er i stand til at udføre strategien rigtigt, skriver Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare Denmark.

Bragt 23. juni. Læs indlægget her

Sygeplejersker: Mere selvbestemmelse til patienterne

DEBAT: Patienter kan få langt mere selvbestemmelse, end de har i dag. Det kræver blot, at vi følger med den teknologiske udvikling, der kan sikre, at patienterne i højere grad undgår turene til hospitalet, skriver Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Bragt 23. juni. Læs indlægget her

Erhvervsbosser: Incitamenter står i vejen for bedre sundhedsbehandling

DEBAT: Den nationale udbredelse af telemedicin lader vente på sig. Problemet er, at de aktører, der skal træffe beslutningen om at bruge telemedicin, i nogle tilfælde bliver straffet økonomisk, skriver rådsmedlemmerne i Det Digitale Råd.

Bragt 23. juni. Læs indlægget her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00