Løhde: Regionerne gør det rigtigt godt

INTERVIEW: Sundhedsminister Sophie Løhde (V) roser regionerne for at have skabt en række gode resultater på sundhedsområdet. Men hun er kritisk over for de geografiske forskelle i ventetiderne til udredning og behandling. Og hvornår regeringen beslutter, om regionerne skal overleve, løfter hun ikke sløret for. 

 Vi i dag har fem stærke sygehusregioner,  siger Sophie Løhde i et interview med Altinget. 
 Vi i dag har fem stærke sygehusregioner,  siger Sophie Løhde i et interview med Altinget. Foto: Scanpix/Claus Bech
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Derfor får regionerne nu én chance mere for at bevise, at de er stand til at løfte kvaliteten i vores sundhedsvæsen til et nyt niveau. Hvis regionerne skal fortsætte som organisatorisk ramme for vores sundhedsvæsen, så skal de i løbet af denne valgperiode sikre et sundhedsvæsen, som er langt mere fokuseret på patienterne. 

Venstres sundhedsudspil
Valgkampen 2015

Lev op til disse syv krav om forbedringer på sundhedsområdet i løbet af én valgperiode. Eller bliv nedlagt. Sådan lød det kontante ultimatum fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til regionerne i valgkampen 2015.

LÆS: Regionernes sidste chance

Men hvordan vurderer sundhedsminister Sophie Løhde (V), at det går med at sikre kortere og mere ensartede ventetider til udredning og behandling og de andre krav, som Venstre stillede regionerne 14 dage før valget 18. juni i 2015?

Dokumentation

Venstres syv krav til regionerne:

1. Ventetiden til diagnose og behandling skal nedbringes

2. Mere lighed i sundhed

3. Kræftpatienterne skal behandles til tiden

4. Overbelægningen skal reduceres markant

5. Der skal indføres patientansvarlige læger

6. Større fokus på demens og kroniske sygdomme

7. Hurtig og effektiv genoptræning


0:000:00