Mette Lindstrøm Lage arbejder med digitalisering som løsning på de store samfundsmæssige udfordringer

Vicedirektøren hos Digitaliseringsstyrelsen har rundet et halvt år på posten og mærker tydeligt forskellen mellem at udvikle politik i sin tidligere rolle hos Danske Regioner til at have driftsansvar i styrelsen. Lige nu fylder den næste digitaliseringsstrategi med kommuner og regioner samt cyber- og informationssikkerhed på skrivebordet.

Mette Lindstrøm Lage har rundet et halvt år som vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen. Inden da kom hun fra en stilling som centerchef hos Danske Regioner.
Mette Lindstrøm Lage har rundet et halvt år som vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen. Inden da kom hun fra en stilling som centerchef hos Danske Regioner.Foto: Agnete Schlichtkrull/Digitaliseringsstyrelsen
Simon Engell Kjøller

Hvordan har du oplevet det første halve år som vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen?

Jeg har oplevet at blive professionelt modtaget i en spændende koncern og være omgivet af utroligt dygtige og dedikerede mennesker. Fagligt set har jeg oplevet at arbejdet med digitalisering tager en ny drejning. Vi har været igennem digitalisering som middel til effektivisering, som middel til bedre service og bedre behandling.

Nu taler vi meget om, hvordan digitalisering kan bidrage til at løse de store samfundsmæssige udfordringer vi står overfor for eksempel mangel på arbejdskraft, klimadagsordenen, sikkerhed. Så både strategisk og i praksis skal digitalisering flytte tættere på udfordringsbilledet.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00