Mød forsvarsministeren til debat om fake news og påvirkning hos Altinget

DEBAT: I valgkampens slutfase tørner forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og partiejer Klaus Riskær Pedersen sammen til en debat om desinformation og udenlandske påvirkningskampagner.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Krog

På valgkampens tredjesidste dag byder Altinget inden for i vores gård tæt ved Christiansborg til en debat om folketingsvalget og den politiske debat i cyberspace og på de sociale medier. Vi stiller sammen med politikere og eksperter skarpt på emner som desinformation, udenlandske påvirkningskampagner, bots og fake news.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og partileder Klaus Riskær Pedersen (KRP) krydser klinger i en debat, som sandsynligvis ikke kommer til at gå stille af sig. De to tidligere partifæller duellerede således intenst her i spalterne tidligere på året, da Klaus Riskær Pedersen med sit parti af samme navn blev opstillingsberettiget. I den forbindelse gav Riskær Pedersen udtryk for, at Danmark og Europa burde orientere sig mere mod Rusland og Tyrkiet i stedet for USA. Et synspunkt, der ikke just vandt gehør hos forsvarsministeren.