Nu skal Danmark lære at bruge big data

NYTÅRSKUR: Big data er endnu ikke integreret i danske virksomheders udviklingsarbejde, men det skal 2015 lave om på. Altinget rapporterer fra DI’s nytårskur.

Departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer var blandt talerne til DI Iteks nytårskur. Han forudser, at 2015 i høj grad vil komme til at handle om big data.
Departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmer var blandt talerne til DI Iteks nytårskur. Han forudser, at 2015 i høj grad vil komme til at handle om big data.Foto: Helle Moos/Erhvervs- og Vækstministeriet
Klaus Ulrik Mortensen

En undersøgelse viser, at kun 7 procent af virksomhederne med over 500 ansatte betragter big data som en prioritet, mens det i Tyskland, Frankrig og Spanien er 80 procent af virksomhederne, der ser det som et satsningsområde.

Michael Dithmer
Departementschef, Erhvervs- og Vækstministeriet

Etagerne i DI’s hovedsæde ved Rådhuspladsen, Industriens Hus, er opkaldt efter værdier, som må vække glæde i enhver aspirerendes forretningsmands hjerte.

Efter at have fundet vej gennem den enorme glasfacade befinder man sig således på "ambitionernes" niveau. Herfra kan man bevæge sig op gennem "balance", "evne" og "kampkraft", men man kan også, som de fleste vælger at gøre det en regnkold januareftermiddag i 2015, snyde og tage den sølvblanke elevator direkte op til 7. etage, hvor "udsynet" lokker som kulminationen på et langt og succesrigt arbejdsliv.

Og på en klar forårsdag ville udsynet utvivlsomt være fremragende. Men i dag adskiller farvenuancerne sig ikke stort fra den hob af gråtonede jakkesæt, som har travlt med at trykke hinanden i hænderne og ønske et godt og profitbringende nytår. Networking hedder den slags i dag, og det er da også den primære årsag til, at cirka 130 personer er mødt til DI Iteks nytårskur.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00