Pape før nyt datasamråd: Nægter at svare på spørgsmål om social profilering

DATA: Justitsminister Søren Pape Poulsen skal torsdag atter i samråd om regeringens nye datalov. Måske han endelig er kommet på bedre tanker, håber oppositionen. Men i en række skriftlige svar om ghettopakken nægter han stadig at udtale sig om regeringens konkrete planer.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen

Ministeren siger på den ene side, at det her kun handler om udsatte børn. Men samtidig siger han, at det er op til embedsværket af beslutte, hvad den næste kommune kan få tilladelse til at afprøve. Og det kan let blive en farlig glidebane.

Eva Flyvholm
It-ordfører, Enhedslisten
Fakta
Her er de fire spørgsmål, som Søren Pape Poulsen (K) skal besvare på torsdagens samråd om regeringens datalov.

  • Hvilke indtryk har eksperthøringen givet ministeren, og hvilke ændringer vil ministeren foretage i lovforslaget i lyset af de kritikpunkter, der blev fremført af oplægsholderne til eksperthøringen?
  • Er ministeren enig i, at mulighederne for bemyndigelse på bekendtgørelsesniveau, som lovforslagets § 5, stk. 3, skaber, er omfattende, og at § 5, stk. 3, vil have afgørende betydning for myndighedernes muligheder for fremtidig brug af persondata?
  • Hvorfor ønsker ministeren at undgå den demokratiske kontrol af og den dertil hørende offentlige debat om myndighedernes brug af persondata, jf. § 5 stk. 3, og er ministeren enig i, at der ikke er noget til hinder for at regler om offentlige myndigheders viderebehandling af personoplysninger til andre formål end det oprindelige skal fastsættes ved lov?
  • Har ministeren nogen form for bekymring for de mulige konsekvenser af myndighedernes indsamling, videreanvendelse, samkøring, sammenstilling og generelle brug af data i fremtiden som følge af lovforslagets § 5, stk. 3?


Kilde: Ft.dk

Torsdag eftermiddag er Søren Pape Poulsen (K) tilbage i den varme stol.

Det er kun to måneder siden, at han senest var i samråd for at forsvare regeringens databeskyttelseslov.

Men nu har Eva Flyvholm, Josephine Fock, Zenia Stampe og Lisbeth Bech Poulsen afkrævet justitsministeren svar på en række nye spørgsmål i føljetonen om den udskældte datalov.

0:000:00