Sjælland sætter fokus på velfærdsteknologi

TVÆRKOMMUNALT: Finanskrisen kan være ovre, før vi fatter det, og så risikerer kommunerne at stå med alvorlig arbejdskraftmangel. Derfor skal vi sætte gang i velfærdsteknologien, mener formand for Velfærdsinnovation Sjælland, kommunaldirektør i Holbæk, Hans Søie.
Foto: www.colourbox.com
Klaus Ulrik Mortensen

Velfærdsteknologi skal aldrig erstatte den personlige kontakt, men hvis en borger har behov for 6-8 besøg i løbet af en dag, så er det måske smartere, hvis Fru Olsen kan nøjes med fire faste besøg og så ellers kommunikere med hjemmeplejen via skærmen, når hun har brug for hjælp.

Hans Søie
Kommunaldirektør, Holbæk Kommune

Lad dig ikke narre: Godt nok hænger Danmark stadig fast i lavvækstdynget, men der skal ikke hugges mange alen af arbejdsløshedskøerne, før den tidligere spirende arbejdskraftmangel er tilbage i fuldt flor.

"Allerede om fem år kan kommunerne risikere at stå med en stor udfordring i forhold til at skaffe arbejdskraft. Finanskrisen udsatte problemet ved at sende en del personer tilbage i arbejdsløshedskøen, og en del af dem har søgt over i den offentlige sektor. Men lige så hurtigt som krisen kom, lige så hurtigt vil vi vende tilbage til den tidligere situation på arbejdsmarkedet."

Det vurderer kommunaldirektør i Holbæk Kommune og formand for det nystartede samarbejdsorgan Velfærdsinnovation Sjælland (VIS), Hans Søie.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00