Støjberg-kommission overvejer at genskabe slettede mails fra medarbejdere

UNDERSØGELSE: Kommissionen, der skal kulegrave forløbet om en ulovlig instruks fra tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, undersøger muligheden for at genskabe slettede mails.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet udsendte 10. februar 2016 en pressemeddelelse om, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever.
Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet udsendte 10. februar 2016 en pressemeddelelse om, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er et spor, vi holder åbent, og vi har allerede konstateret, at der eksisterer backups af nogle mailbokse fra undersøgelsesperioden.

Thomas Raaberg-Møller
Dommer og juridisk sekretær for Instrukskommissionen

Slettede mails kan komme til at indgå i kulegravningen af den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) ulovlige ordre om at adskille mindreårige asylsøgende par ved indkvartering.

Det fremgår af et nyhedsbrev fra Instrukskommissionen, der i denne uge starter de første afhøringer i sagen.

Ministerier og andre aktører vurderer i udgangspunktet selv, hvilket materiale der er relevant for kommissionens arbejde, men Instrukskommissionen har bedt enkelte myndigheder om at udlevere fulde mailbokse fra relevante personer. Samtidig har kommissionen defineret søgeord og søgekriterier, som myndigheden skal anvende, når de søger efter relevant materiale.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00