Debat

TDC: Vil EU skaffe dig bedre bredbånd?

DEBAT: Danmark bør ikke afvente EU-Kommissionens tiltag på bredbåndsområdet, mener koncernfinansdirektør Stig Pastwa. Et nyt teleforlig skal modernisere mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark og bør samtidig åbne netværkene i hele landet. 

Regeringen bør ikke afvente EU-tiltag på bredbåndsområdet, mener koncernfinansdirektør i TDC, Stig Pastwa.
Regeringen bør ikke afvente EU-tiltag på bredbåndsområdet, mener koncernfinansdirektør i TDC, Stig Pastwa.Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg håber, at politikerne i Danmark vil tage åbningen af netværkene med i et moderniseret teleforlig til gavn for alle. Så vil bredbåndsudbydere på rimelige og gennemsigtige vilkår kunne levere hurtige internetforbindelser til danskerne via de eksisterende netværk.

Stig Pastwa
Koncernfinansdirektør, TDC Group
Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

Af Stig Pastwa
Koncernfinansdirektør, TDC Group

Alle danskere skal have adgang til have god mobil- og bredbåndsdækning i hele landet. Det har regeringen meldt ud, og det arbejder vi for hver dag i TDC Group.

Regeringen barsler med et moderniseret teleforlig her i efteråret, der også skal tilgodese danskere i alle afkroge af kongeriget. Regeringen lover, at udspillet skal understøtte en markedsbaseret og teknologineutral udrulning.

Det er glædeligt, for det betyder også, at vi, hvor det er muligt, kan udnytte eksisterende teknologier og netværk til at øge hastigheden og forbedre dækningen for danskerne, hvad enten det er via telefon-, tv- eller fiber-kabler. Dermed kan vi investere fornuftigt i bedre bredbånd, hvor det giver mening og sikre dækningen i alle områder. Det kræver dog, at vi får åbnet netværkene i alle egne af landet og hos alle selskaber.

Udfaldet af EU-forslag er usikkert
Energiselskaberne har meldt ud, at de vil åbne deres net (TDC Group har allerede i dag åbne net), men det er uklart hvor meget og hvornår.

Samtidig er der fra politisk hold en forventning om, at EU vil levere en løsning i forhold til adgangsreguleringen af de lukkede net. Det er rigtigt, at EU’s Electronic Communication Code kommer til at behandle emnet næste år, og i Kommissionens forslag er der lagt op til en åbning af de lokale netværk. Men Kommissionens forslag har tiltrukket 1100 ændringsforslag, så udfaldet er behæftet med en del usikkerhed.

Jeg håber, at politikerne i Danmark vil tage åbningen af netværkene med i et moderniseret teleforlig til gavn for alle. Så vil bredbåndsudbydere på rimelige og gennemsigtige vilkår kunne levere hurtige internetforbindelser til danskerne via de eksisterende netværk.

På den måde kan vi investere fornuftigt i danskernes digitale fremtid og langt bedre og hurtigere sikre hurtigt internet til alle. Så selvom EU arbejder på sagen, kan vi jo sagtens selv arbejde på at sikre og forbedre forholdene i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Pastwa

Senior Advisor, Copenhagen Infrastructure Partners
HD (R)

0:000:00