Vestager om digital skat: Tempoet i OECD er et helt andet, end vi har set før

Nationale modeller for digital skat presser OECD til at finde en global model. Og hvis det ikke lykkes, tager vi Europa-vejen, lyder det fra ”The Tax Lady”, Margrethe Vestager, om digital skat, der skal få tech-giganterne til at betale skat på linje med andre virksomheder.

Margrethe Vestager, der fortsætter som EU-konkurrencekommissær og skal stå i spidsen for Europas
digitale omstilling, ser helst, at vi får en global model for digital skat.
Margrethe Vestager, der fortsætter som EU-konkurrencekommissær og skal stå i spidsen for Europas digitale omstilling, ser helst, at vi får en global model for digital skat.Foto: Aris Oikonomou/AFP/Ritzau Scanpix
Laura Hattens

Det er nu sikkert, at Margrethe Vestager ud over at få det overordnede ansvar for den digitale omstilling i EU også fortsætter som konkurrencekommissær.

Vestager skal i sine to funktioner balancere mellem på den ene side at være ”The Tax Lady” og stange bøder ud til tech-giganter og på den anden side samarbejde konstruktivt om digital udvikling med selvsamme tech-giganter, som modtager bøderne.

Vestager siger i et interview med Djøfbladet, at mens hendes hidtidige arbejde har været at se tilbage, bliver hun nu også nødt til at se på, hvordan vi skal forme fremtiden.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00