Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Claus Hjort: Ja, høringssvarene bliver ikke offentliggjort

SVAR:

CYBERSIKKERHED: Forsvarsministeren oplyser til Lisbeth Bech Poulsen (SF), at de offentlige høringssvar fra høringen om forslaget til den nye lov om Center for Cybersikkerhed vil blive offentliggjort, men at svarene fra den regeringsinterne høring ikke vil blive offentliggjort. 

Løhde: Kommuner bliver inddraget i arbejdet med cybersikkerhed

SVAR:

Innovationsministeren svarer Holger K. Nielsen (SF), at kommunerne bliver inddraget i arbejdet med den nationale cybersikkerhedsstrategi på de områder, hvor de løser opgaver. Stat, kommuner og regioner samarbejder i forvejen om at styrke informationssikkerhedsarbejdet yderligere på tværs af den offentlige sektor.

Ellen Trane vil skærpe reglerne for refusion fra udenlandske borgere

SVAR:

Sundhedsministeren svarer Pernille Bendixen (DF), at det er muligt at indføre et registreringssystem for f.eks. illegale indvandrere, men det vil kræve en del ressourcer. Ministeren vil dog se på, om reglerne for refusion af sundhedsbehandling fra udenlandske borgere er gode nok.

Samuelsen hilser EU-fokus på cybersikkerhed velkommen

SVAR:

Holger K. Nielsen (SF) har misforstået EU-Kommissionens formand, når han tror, at EU har planer om et nyt agentur for internetsikkerhed. Det skriver udenrigsministeren i et svar til SF'eren, hvor han også glæder sig over, at EU vil fokusere på cybersikkerhed.