Digitaliseringsstyrelsen henter vicedirektør fra DI

STYRELSE: Adam Lebech rykker fra DI Digital til Digitaliseringsstyrelsen, hvor han skal varetage stillingen som vicedirektør. 

Adam Lebech er Digitaliseringsstyrelsens nye vicedirektør.
Adam Lebech er Digitaliseringsstyrelsens nye vicedirektør.
Kiki Qvistgaard

En måned efter Rikke Hougaard Zeberg kunne sætte sig i direktørstolen i Digitaliseringsstyrelsen, er der nu sat navn på styrelsens nye vicedirektør.

Valget er faldet på Adam Lebech, der kommer fra en stilling som branchedirektør for DI Digital.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse

"Det er sjældent, at man kan finde en profil, som matcher forventningerne i et stillingsopslag 100 procent. Men det synes jeg faktisk, at vi er lykkedes med her," siger Rikke Hougaard Zeberg.

Det er netop hendes tidligere job, som Adam Lebech nu overtager. Da Lars Frelle-Petersen forlod Digitaliseringsstyrelsen i juni, blev Rikke Hougaard Zeberg konstitueret direktør og siden ansat til stillingen. 

Adam Lebach er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Han har været i DI siden 2014, og forinden besad han flere ledende stillinger i det tidligere It- og Telestyrelsen. 

"Adam har solid erfaring med digitalisering og it. Han kender både den politiske dagsorden og de bureaukratiske embedsmandsdyder. Men er også oprigtigt interesseret i it og er kompetent, når det gælder for eksempel at drive store it-projekter og arbejde med effektiv systemforvaltning. Og så er han en erfaren leder. Han kan dermed sætte sig i stolen fra dag et," fortæller Rikke Hougaard Zeberg.

Adam Lebech starter i sin nye stilling snarest.  

0:000:00