Indflydelsesrigt Iværksætterpanel bliver permanent

NYT RÅD: Regeringens Iværksætterpanel havde stor indflydelse på regeringens iværksætterudspil tidligere på året, hvis man spørger formanden. Panelet bliver nu permanent, og det skal blandt andet komme med input til næste finanslov. 

Toke Gade Crone Kristiansen

"Jeg føler mig næsten som en lille dreng juleaften."

Sådan lød det fra en glad erhvervsminister, inden regeringens iværksætterpanel fremlagde sine anbefalinger til regeringen mandag formiddag.

Målet er ifølge Brian Mikkelsen "at sætte en ambitiøs kurs for, hvordan Danmark kan blive en førende iværksætternation."

Men anbefalingerne kunne ikke komme som nogen stor overraskelse for erhvervsministeren. For allerede i juni afleverede panelet en delrapport, som ifølge Tommy Ahlers, der er formand for Iværksætterpanelet, har haft stor indflydelse på regeringens erhvervs- og iværksætterudspil tidligere på året.  

"Vi synes, det er superfedt at se, at vi allerede nu har haft indflydelse på syv ud af ni forslag, som regeringen har spillet ud med," sagde Tommy Ahlers på mandagens pressemøde. 

Der var også en del gengangere i præsentationen fra regeringens erhvervs- og iværksætterudspil i slutningen af august. Blandt andet nedsat skat på aktieindkomst, bedre vilkår for medarbejderaktier og investorfradrag.   

Det er dog ikke alle ønsker, som panelet har fået direkte med i udspillet, i det omfang de ønskede. 

"Jeg tror, det er nemmere at få noget hævet, når det eksisterer, end at starte helt fra scratch," sagde Tommy Ahlers på pressemødet.

Iværksætterpanel forsætter 
Iværksætterpanelet får også mulighed for at påvirke politikken i fremtiden. 

"Jeg har gjort noget nyt. For første gang har vi bedt et panel om at forsætte arbejdet og den gode dialog med regeringen," sagde Brian Mikkelsen på pressemødet. 

Dermed er der kommet et nyt stående udvalg inden for erhvervsministerens ressortområde, bekræfter ministeriet. Og der er således ikke sat udløbsdato på arbejdet i panelet. 

At Regeringen har bedt panelet om at blive siddende, kommer til at betyde, at formand Tommy Ahlers og resten af panelet vil forsøge at øve indflydelse på næste års finanslovsudspil, forklarede iværksætteren på pressemødet. 

"Vi kommer med et nedslag næste år før sommer, hvor vi håber at komme med et indspil til finanslov 2019," sagde formanden.

Derudover regner Iværksætterpanelet med at få en mere rådgivende rolle.

"Regeringen kommer til at spørge os til råds om nogen af de ting, de sidder og barsler med, og så kommer vi til at råbe op," sagde Tommy Ahlers til pressemødet. 

Og se et kort uddrag fra pressemødet ovenfor. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Tommy Ahlers

Bestyrelsesmedlem, Concito, iværksætter, fhv. MF og uddannelses- og forskningsminister (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 2001)

0:000:00