Topjurist advarede Støjberg om ulovlig instruks: "Det er ikke hver dag, en afdelingschef skal sige til sin minister, at hun kan sige og skrive, hvad hun vil"

INSTRUKSKOMMISSION: Inger Støjberg fik som tidligere udlændingeminister klar besked om, at hendes instruks om at adskille asylpar var ulovlig. Det fortalte forhenværende afdelingschef Lykke Sørensen i retten mandag, hvor det også kom frem, at embedsværket forsøgte at holde ministeren væk fra enkeltsager.

Forhenværende afdelingschef i Udlændinge-, Integrations- og
Boligministeriet Lykke Sørensen ankommer til afhøring i Instrukskommissionen
ved Retten på Frederiksberg mandag.
Forhenværende afdelingschef i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Lykke Sørensen ankommer til afhøring i Instrukskommissionen ved Retten på Frederiksberg mandag.Foto: Ritzau Scanpix
Kristine KorsgaardSine Riis Lund

"Hun havde en klar holdning om, at hun ville have en undtagelsesfri ordning, og hun havde svært ved at acceptere, at den ikke kunne være undtagelsesfri. Jeg sagde: 'Det er ligegyldigt, hvad du siger, den kan ikke være undtagelsesfri'."

Sådan lød en central del af forklaringen fra den tidligere afdelingschef under Inger Støjberg, Lykke Sørensen, da hun mandag satte sig i vidneskranken for at lade sig afhøre af Instrukskommissionen.

Det skriver Politiken og Ritzau ifølge Information.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00