Afdelingschef i Finansministeriet vil gå foran

INTERVIEW: 1. december overtog Mads Kieler posten som afdelingschef i Finansministeriets afdeling for aktuel økonomi og konjunkturer. Han bestræber sig på at være en lydhør leder, der tager ansvar og går forrest. Derudover sætter han stor pris på danske værdier.

Mads Kieler, afdelingschef i Finansministeriet.
Mads Kieler, afdelingschef i Finansministeriet.

Tre måneder efter Mads Kieler tiltrådte som ny afdelingschef i Finansministeriet giver han en status på, hvad jobbet som afdelingschef indebærer, og hvad man kan forvente af en mand, der har været i Finansministeriet gennem de seneste 12 år.

Det er ikke nogen uerfaren herre, der er blevet afdelingschef i Finansministeriet. Siden 2006 har han arbejdet som kontorchef i Makropolitisk Center i Finansministeriet. Nu har han ansvaret for konjunkturovervågningen og den strukturelle offentlige saldo i samme hus, og specielt det øgede ansvar har han glædet sig til.

”Som afdelingschef får man muligheden for at løfte blikket og fokusere på de store linjer, hvor jeg som kontorchef var inde over en masse kvalitetssikring. Nu skal jeg i stedet arbejde med at få tilrettelagt arbejdsprocesserne bedst muligt. Det er et meget stort arbejde at få lavet holdbare planer og samtidig dokumentere alting udadtil. Det er vigtigt at få det organiseret rigtigt, så mine medarbejdere ved, hvilke strategiske retningslinjer, de skal arbejde med," fastslår Mads Kieler.

Mere ansvar
Uden at negligere sin tidligere stilling var Mads Kieler helt klar over, at det nye job ville kræve noget mere fra hans side.

Fakta
Blå bog: Mads Kieler
Født 1962. Gift med Christine Federlin. De har to børn sammen og bor i Ålsgårde.

Uddannelse:
  • Januar 1990: Master of European Economic Studies, College of Europe, Brügge.
  • April 1990: Cand.polit., Københavns Universitet.
Karriere:
  • 1990 - maj 1992: Økonom i Industrirådet.
  • 1992 - maj 1994: EU-konsulent, DIs kontor i Bruxelles.
  • 1994 - juni 2000: Økonom i Directorate-General Economic Affairs, Europa-kommissionen, Bruxelles, Belgien.
  • 2000 - juni 2003: Senior Economist, International Monetary Fund, Washington DC.
  • 2003 - juni 2006: Chefkonsulent i Makropolitisk Center, Finansministeriet.
  • 2006 - august 2015: Kontorchef i Makropolitisk Center, Finansministeriet
  • 2015: - november 2015: Kontorchef i Center for Holdbarhed og Strukturpolitik.
  • December 2015: Afdelingschef for aktuel økonomi og konjunkturer, Finansministeriet.

Kilde: Mads Kieler

”Jeg har været i huset i tolv år, så jeg var nogenlunde klar over, hvad jeg gik ind til, og hvad stillingen indebar. Det er et krævende job, men sådan er det at arbejde i Finansministeriet. Det er ikke noget lille ministerium, så det kom ikke som en stor overraskelse, at det krævede noget ekstra af mig,” fortæller han.

Lydhør leder
I forhold til hvilken leder Mads Kieler er, lægger han ikke skjul på, at han gerne vil gå forrest, når det gælder og tage de kampe, der skal tages, men han ser det også som vigtigt at være lydhør og skabe et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne ikke kun har et job, hvor de kan udvikle deres faglige niveau, men også et job, de er glade for at møde ind til.

”Jeg prøver at være meget tilgængelig og lydhør. Jeg skal nok gå foran, når det gælder, men jeg prøver også at være inddragende, motiverende og lægge vægt på, at medarbejderne skal have mulighed for at udvikle sig og tage ansvar. Det er vigtigt, at det er sjovt at gå på arbejde. Jeg lægger selvfølgelig meget vægt på et højt fagligt niveau, men det handler også om at få det faglige og det sociale til at gå op i en højere enhed,” siger Mads Kieler.

Danske værdier
Inden han i 2003 vendte tilbage til Danmark, bestred Mads Kieler tunge poster i både Bruxelles og Washington, men de danske værdier og det danske samfund fandt Mads Kieler og familien vigtig, og de valgte derfor at flytte tilbage til Danmark. 

”Jeg kunne godt være blevet i Bruxelles eller i Washington i al fremtid, men vi ville gerne tilbage. Vi havde fået børn, og den ældste var ved at nå skolealderen. Selv om min kone er tysk, ville vi begge gerne have, at de voksede op i Danmark og blev danske, og så er der helt vildt dejligt i Ålsgårde,” fortæller Mads Kieler og slutter:

”I Washington var det et andet miljø, vi boede i, og de sociale skel var større, end dem man kender herhjemme. Vi syntes, at det var vigtig at give vores børn nogle af de samme værdier og omgivelser, som vi selv er vokset op med.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00