Behov for ”statscurling” for at få danskere til EU

INTERVIEW: Det er vigtigt at have danskere i Bruxelles. Derfor giver det god mening med positiv særbehandling af danske ansøgere til EU-systemet, mener tidligere generaldirektør i EU-Kommissionen, Claus Haugaard Sørensen.

BRUXELLES: Lidt statscurling. Det er, hvad der ifølge EU-kommissær Margrethe Vestager og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er behov for, hvis der skal gøres noget ved det faktum, at kun ni danskere i løbet af de seneste seks år har bestået EU-systemets frygtede ansættelsesprøve, mens mere end hver tredje danske EU-ansatte er på vej på pension.

Derfor gav de fredag startskuddet til en hvervekampagne, hvor Udenrigsministeriet sammen med Djøf lancerer et fokuseret træningsforløb, der skal ruste danske eurokrater in spe til den næste såkaldte generalistprøve, som finder sted til sommer.

Samtidig lobbyer finansminister Kristian Jensen (V) i Bruxelles for, at danskere kan få en forlomme i jobkøen via særlige optagelsesprøver og intern rekruttering af midlertidigt ansatte.

Login