Dage, man husker

TAMILSAGEN 25 ÅR: Højesteretsdommer Mogens Hornslet glemmer aldrig 14. januar 1993. Dagen satte punktum for næsten tre års intensivt arbejde med tamilsagen. En sag, hvor Hornslet for første gang i sin karriere oplevede at få trusler.

”Det er mit indtryk,
at sagen har
haft en vis positiv
betydning for,
hvad der foregår
rundt omkring,”
siger 85-årige
Mogens
Hornslet i dag.
”Det er mit indtryk, at sagen har haft en vis positiv betydning for, hvad der foregår rundt omkring,” siger 85-årige Mogens Hornslet i dag.Foto: Heine Pedersen

Af Anne Lea Landsted
Journalist

Tidligere højesteretsdommer og leder af undersøgelsesretten i tamilsagen Mogens Hornslet har en bog liggende foran sig på spisebordet i køkkenet i lejligheden i Holte nord for København. 101 begivenheder, du aldrig glemmer. Hvor var du, hedder den. Han åbner bogen og begynder at læse.

”Her er jeg citeret for at have sagt, at morgenens nyhedsudsendelser i radioen var præget af beretninger om den orkan, der piskede hen over landet, og om tagsten, der raslede ned fra tagene i København. Samtidig forlød det, at dette var dagen, hvor rapporten om tamilsagen ville blive afleveret. Jeg havde nok en forudanelse om, at stormen ikke ville være helt forbigående.”

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00