Dagens podcast: Kommer de politiske embedsmænd med Mette Frederiksen?

AJOUR: Mette Frederiksen har fra tid til anden luftet muligheden for at ændre på de interne forhold i ministerierne. Men hvad er fordelene og ulemperne ved de politiske og de neutrale embedsmænd? Det ser Altinget: ajour på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Hvis Mette Frederiksen kan finde opbakning til sit projekt blandt støttepartierne, kan hun sætte sig i stolen i Statsministeriet.

Hun har tidligere luftet at styrke dét ministerium, men Socialdemokratiets formand har også ærgret sig over, at de nuværende embedsmænd mangler at kunne være kritiske over for den stat, vi har bygget op, at der mangler politisk innovation, og at begrebet om neutrale embedsmænd er et fatamorgana

Men hvad er egentlig fordelene og ulemperne ved henholdsvis de politiske og de neutrale embedsmænd?

Det har Altinget: ajour set nærmere på i dagens udsendelse.

Gæst er Susanne Hegelund fra det strategiske kommunikationsbureau Hegelund & Mose.

Abonner via iTunes her |
Find os i Spotify her |
RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Sådan går det med at flytte arbejdspladser ud i landet Dagens podcast: Sådan går det med at flytte arbejdspladser ud i landet
Rohde efter Rossen-udnævnelse: Viceministre ville øge gennemsigtighed

Rohde efter Rossen-udnævnelse: Viceministre ville øge gennemsigtighed

EMBEDSVÆRK: Folketingets jurister har blåstemplet den nye magtfulde rolle til Mette Frederiksens særlige rådgiver rent juridisk. Men der er masser af andre problemer i den nye ordning, fastholder Jens Rohde (R) og en professor, der kalder det ”uforståeligt”, at Martin Rossen ikke i stedet er blevet minister. R har ikke lagt sig fast på holdning til juniorministre som alternativ.