Derfor lancerer vi en portal om udflytning

VELKOMMEN. Dette er det første nyhedsbrev om udflytning fra Altinget. Vi vil hver uge bringe nyheder, guides og reportager om udflytningen af statslige arbejdspladser.

Kære læser

Velkommen til Altingets nye nichemedie, hvor vi går i dybden med udflytningen af statslige arbejdspladser!

I løbet af de kommende år skal mere end 3.000 statslige arbejdspladser oprettes uden for eller flyttes ud fra København.

49 byer står klar til at lægge hus til nye uddannelser og de mange arbejdspladser til alt fra Dansk Sprognævn til politiet. Dertil kommer et større antal nye arbejdspladser i forsvaret og de små 4.000 arbejdspladser, der indgik i den første udflytning i 2016.

Der er kort sagt tale om en enorm operation, som berører mange tusinde mennesker og store dele af den offentlige administration i Danmark.

Derfor har vi på Altinget besluttet at oprettet et medie, der hjælper med at overskue og forstå udflytningen. Vi håber, den bliver relevant for de medarbejdere, hvis arbejdspladser skal flyttes – uanset om man vælger at flytte med eller beslutter at finde et nyt job. Men mediet henvender sig også til de ledere og mellemledere, der skal gennemføre udflytningen og til de ansatte i de mange kommuner, der skal tage imod de nye medarbejdere.

Vi vil en konstruktiv debat
En stor del af historierne på Altinget: udflytning vil være det, man kan kalde konstruktiv journalistik, hvor vi sætter fokus på de gode eksempler og deler erfaringer, som kan bruges af andre. Det kan for eksempel være en guide til, hvordan man flytter en familie på tværs af landet, eller hvordan man driver en styrelse, hvor næsten alle medarbejdere har sagt op i forbindelse med flytningen.

Samtidig vil mediet selvfølgelig indeholde Altingets løbende dækning af udflytningen og den politiske debat om balancen mellem hovedstaden og resten af landet. På Altinget forsøger vi altid at være et forum for den seriøse samtale om dansk politik, og det kommer også til at gælde her. Derfor vil debatstoffet også have en vigtig plads.

Jeg er rigtig glad for, at en af landets bedste skribenter, Kresten Schultz-Jørgensen, har sagt ja til at skrive til vores nye medie. Med sin årelange erfaring fra centraladministrationen, medieverdenen og senest fra rådgivningsbranchen har Kresten Schultz et meget bredt netværk blandt borgmestre og embedsmænd, og han vil i sine klummer forsøge at se udflytningen fra helikopterperspektiv.

Vi vil også holde godt øje med jobmarkedet og fortælle, når topfolk i styrelser og organisationer skifter job, ligesom vi hver uge overvåger, hvilke spørgsmål der bliver stillet til regeringens ministre om udflytningen. 

Tak, fordi du læser med – vi hører meget gerne fra dig, hvis du har idéer til emner eller historier, vi kan tage op.

Som abonnent af Altinget: embedsværk modtager du automatisk Altinget: udflytning - og hvis du er en af vores nye abonnenter på udflytning, så kan jeg glæde dig med, at du også om torsdagen vil modtage vores nyhedsbrev Altinget: embedsværk med fokus på embedsmændenes rolle.

 

Venlig hilsen
Jakob Nielsen, chefredaktør

Forrige artikel Borgmestre: Statslige arbejdspladser skaber vækst og udvikling Borgmestre: Statslige arbejdspladser skaber vækst og udvikling Næste artikel Støjbergs pressechef stopper Støjbergs pressechef stopper