Djøf omfavner S-opgør med new public management

STYRING: Socialdemokratiet ønsker et principielt opgør med den udskældte ledelsesfilosofi new public management. Det er den helt rigtige vej at gå, og masser af vinde blæser da også allerede i den retning, påpeger fagforeningen Djøf.

Da Mette Frederiksen præsenterede sit velfærdsudspil på en sosu-skole i Herlev, harcelerede den socialdemokratiske formand imod new public management.
Da Mette Frederiksen præsenterede sit velfærdsudspil på en sosu-skole i Herlev, harcelerede den socialdemokratiske formand imod new public management.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er ikke sådan, at vi fra den ene dag til den anden afskaffer målbarhed i den offentlige sektor. Men selv om det er sindssygt svært, så er håbet, at vi over tid kan bevæge os mere væk fra kun at navigere efter et eller andet kvantitativt mål og mere efter kvalitet.

Peter Hummelgaard
Fungerende politisk ordfører, Socialdemokratiet

Der er allerede masser af vinde, der blæser i den retning, man er begyndt at erkende, at det her ikke er den rigtige vej længere.

Sara Vergo
Formand for Djøf Offentlig

Da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i denne uge præsenterede sit velfærdsudspil, blev det ledsaget af et ønske om "et principielt opgør" med de flere og flere mennesker, der sidder bag skriveborde og “laver new public management”.

New public management er en ledelsesfilosofi, der er blevet forbundet med alt lige fra regelrytteri til kontroltyranni og papirnusseri. Men også markedsgørelse, fokus på resultater og en effektiv forvaltning.

For Socialdemokratiet handler opgøret først og fremmest om at styrke tilliden til de enkelte ansatte og enkelte ledere ude på skoler, daginstitutioner og andre velfærdsinstitutioner, forklarer fungerende politisk ordfører Peter Hummelgaard.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00