Ekspert: Styrk den demokratiske kontrol

ANBEFALINGER: Folketingsmedlemmer bør have bedre adgang til faglige informationer og præsenteres for tvivl om lovlighed, før de træffer en beslutning. Sådan lyder to af flere anbefalinger fra tidligere forskningschef Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

"Det er en besynderlig tilstand for et demokratisk samfund, at statslig information i høj grad håndteres af "spindoktorer"," skriver Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole blandt andet i sit skrift, der er sendt til Folketingets Præsidium og Udvalget for Forretningsordenen.
"Det er en besynderlig tilstand for et demokratisk samfund, at statslig information i høj grad håndteres af "spindoktorer"," skriver Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole blandt andet i sit skrift, der er sendt til Folketingets Præsidium og Udvalget for Forretningsordenen.Foto: Anders Hviid
Sine Riis Lund

Budskabet fra tidligere forskningschef og nuværende offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen er ikke til at tage fejl af.

Folketingsmedlemmers beslutningsgrundlag og den demokratiske kontrol med regeringen bør styrkes.

Rådgiveren fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har derfor lavet et skrift på syv sider med en række anbefalinger til, hvordan det kunne ske. Skriftet med titlen "Folketingsmedlemmet i det moderne folkestyre" er sendt til Folketingets Præsidium og Udvalget for Forretningsordenen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00