En udflytters dagbog: Hvis jeg nu havde sat mig til at græde, kan det også være, børnene havde reageret anderledes

UDFLYTNING: Allerede i december begyndte de første kolleger at sige op, fortæller embedsmanden Thomas Faust Ryborg, der i dag er souschef i Nævnenes Hus, om månederne efter en varslet udflytning. Samtidig tog han til Viborg for at se på lejlighed med sin familie.

Thomas Faust Ryborg med sin hustru, Pernille, og deres tre børn, Jasmin, Wilhelm og Eliva, der alle er flyttet til Viborg.
Thomas Faust Ryborg med sin hustru, Pernille, og deres tre børn, Jasmin, Wilhelm og Eliva, der alle er flyttet til Viborg.Foto: /Altinget/Arthur J. Cammelbeeck
Katrine Falk Lønstrup

Samtidig var det jo også en oplagt mulighed for både at tage og få mere ansvar, fordi alle de andre erfarne folk forsvandt. Det var ligesom kun mig, der vidste, hvad det hele handlede om.

Thomas Faust Ryborg
Souschef i Nævnenes Hus

"I en lang periode, efter udflytningen var blevet meldt ud, var der fællesmøde én gang om ugen. Hver fredag klokken 11 mødtes vi og fik de informationer, der nu var at give på det tidspunkt. Langsomt fik vi flere og flere informationer om den kommende flytning. Hvornår man skulle sige ja til at tage med, hvis man ville det, hvornår man ville blive varslet, hvis man ikke ville med, hvilke vilkår de kunne tilbyde og så videre.

Jeg kan huske, at Erhvervsministeriet i marts 2016 arrangerede en slags studietur til Viborg, hvor omkring 20 mennesker anført af vores vicedirektør tog over og så byen og den bygning, vi formentlig skulle rykke ind i. Jeg sagde selv nej til at tage med. Jeg havde allerede besluttet mig, og det var lidt ligemeget, hvad det nu var for en bygning, vi skulle være i. Og samtidig kom jeg tilbage til, at det jo for mig bare var Jylland, så jeg havde ikke noget behov for at se Viborg inden. Det kunne hverken gøre fra eller til. Men jeg fornemmede, at turen fik de sidste brikker til at falde på plads for en del af dem, der var med.

Fakta
Thomas Faust Ryborg er født og opvokset i Hvide Sande. Næsten så langt ude, som man kan komme i Vestjylland. Seks år gammel begyndte han i folkeskole i Hvide Sande, og efter ti års folkeskole gik turen til Ringkøbing, hvor han fortsatte på gymnasium.

Efter et års pause efter gymnasiet flyttede Thomas Ryborg som 20-årig til Aarhus, hvor han begyndte at læse filosofi. Filosofistudiet blev dog efter kun et år afløst af jura, som han afsluttede i 2008.

Afslutningen på jurastudiet betød samtidig, at Thomas Ryborg flyttede til København, da han havde fået job i et advokatfirma. Kort efter rykkede han dog 30 kilometer længere nordpå til Sandholmlejren ved Allerød, hvor han arbejdede med udlændingelovgivning, indtil han 1. september 2010 blev ansat i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Thomas Ryborg har en hustru, Pernille, og tre børn, Jasmin på ti år, Eliva på næsten seks, og endelig Wilhelm, der er knapt to år gammel. 
Familien rykkede i 2012 fra København til Ringsted, hvor de boede i fire år, inden de i 2016 flyttede med Forbrugerklagenævnet til Viborg.

I månederne efter 1. oktober fyldte det en del, at ret mange allerede tidligt havde besluttet sig for, at de under ingen omstændigheder ville med til Viborg. Og allerede i december 2015 meldte de første ud, at de havde fået nyt job. Det fortsatte det efterfølgende års tid, hvor langt de fleste erfarne folk efterhånden forsvandt. I den periode ansatte vi samtidig en masse nye folk, som havde et oplæringsforløb i København, men som jo ellers bare gik og ventede på at rykke til Viborg.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00