Endnu en Æbelø skal arbejde for Mogens Jensen

NAVNE: Sune Gylling Æbelø er ny taleskriver i Miljø- og Fødevareministeriet. Han er bror til Mogens Jensens tidligere spindoktor.

Regeringen føjer nu endnu et navn til listen over nye taleskrivere. 

Første december starter Sune Gylling Æbelø som taleskriver i Miljø- og Fødevareministeriet.

Det bekræfter ministeriet over for Altinget.

Sune Gylling Æbelø er uddannet journalist og kommer fra en stilling som chefrådgiver i bureauet Must.

Siden 2017 har han optrådt som debattør på Politiken, og på cv'et har han desuden flere års erfaring som kommunikationschef i Det Obelske Familiefond.

På sin Facebook-profil fortæller Sune Gylling Æbelø selv om jobskiftet.

″Gennem livet er jeg i mangt en diskussion blevet beskyldt for at lægge folk ord i munden. Og da man jo lige så godt kan gøre det, man er god til, har jeg taget konsekvensen og gør det nu til en levevej. Jeg har sagt ja tak til stillingen som taleskriver i Miljø- og Fødevareministeriet og vil således fra 1. december lægge ord i de ministerielle munde,″ skriver han.

To nye forfattere
Det er ikke første gang, at en Gylling Æbelø skal arbejde for Mogens Jensen (S), der nu er minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og for nordisk samarbejde.

Hans bror Andreas Gylling Æbelø, der i dag er direktør for AIDS-Fondet, var særlig rådgiver for Mogens Jensen, da han var handels- og udviklingsminister i 2014-2015.

I Miljø- og Fødevareministeriet bliver Sune Gylling Æbelø en del af kontoret for presse og koncernkommunikation sammen med blandt andre den prisvindende romanforfatter Peder Frederik Jensen, som i november er startet i samme stilling for miljøminister Lea Wermelin (S).

Også klimaminister Dan Jørgensen har i efteråret ansat en forfatter som taleskriver i form af Kaspar Colling Nielsen.

Forrige artikel Ny kommunikationschef arbejdede frivilligt for Astrid Krag Ny kommunikationschef arbejdede frivilligt for Astrid Krag Næste artikel Slots- og Kulturstyrelsen får ny vicedirektør Slots- og Kulturstyrelsen får ny vicedirektør