Her er SKI's svar på kritikken om konsulentudbud

INTERVIEW: Alle virksomheder uanset størrelse har kunnet byde ind på et managementudbud, hvor det er den faglige kvalitet og ikke omsætningen der har vægtet højest, forklarer udbudsdirektør Christian Lunding som svar på kritik af en indkøbsaftale.

Udbudsdirektør Christian Lunding svarer på kritik af et managementudbud fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice.
Udbudsdirektør Christian Lunding svarer på kritik af et managementudbud fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice.Foto: SKI
Sine Riis Lund

Vi har valgt ikke at stille minimumskrav til omsætningen for at blive prækvalificeret, for så ville vi med sikkerhed udelukke nogle virksomheder, og det ønsker vi ikke.

Christian Lunding
Udbudsdirektør, SKI

Det offentlige er på lige fod med store private organisationer en professionel kontraktpart og har brug for både kvalitets- og leveringssikkerhed, og at leverandørerne kan deltage i flere miniudbud samtidig.

Christian Lunding
Udbudsdirektør, SKI

Staten har lavet et udbud, der begrænser små og mellemstore konsulentfirmaers muligheder for at komme med på en indkøbsaftale med managementrådgivning.

Sådan lyder kritikken fra blandt andre Dansk Erhverv og DI Rådgiverne.

Baggrunden er, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der står bag udbuddet, har valgt at lægge 30 procents vægt på en såkaldt ydelsesspecifik omsætning. Kriteriet betyder, at virksomheder får point efter, hvor stor en omsætning de på globalt plan har inden for management.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00