Se Wammen fremlægge udspil: "Det er en corona-finanslov"

TV: Regeringens finanslovsudspil står i coronaens tegn. Det stod klart, da finansminister Nicolai Wammen præsenterede finanslovudspillet for 2021. Se pressemødet her.

Andreas Wind

"Coronakrisen har ændret betingelserne for vores økonomiske politik."

Det var budskabet fra finansminister Nicolai Wammen, da han mandag præsenterede regerings finanslovsudspil. Finansloven for 2021 kommer til at stå i coronanens tegn, og handler om at få Danmark igennem coronakrisen. 

Derfor afsætter regeringen 9,2 milliarder kroner i deres udspil til en ”krigskasse”.

Pengene skal dels dække øgede udgifter i sundhedsvæsenet i forbindelse med corona, eksempelvis til en kommende vaccine, men også til initiativer, som skal rette op på nogle de slag, dansk økonomi har taget under de seneste måneders lockdown.

At få Danmark igennem krisen, styrke den grønne omstilling og passe på Danmarks velfærd - det er de tre vigtigste ting i det her udspil

Nicolai Wammen, finansminister

Særligt dansk eksport blev fremhævet af finansministeren som et område, der kommer til at få brug for hjælp.

Ifølge Wammen skal initiativerne fra krigskassen også bruges til grønne initiativer, og så fremhævede Wammen velfærden som ét af de tre hovedelementer i udspillet:

”At få Danmark igennem krisen, styrke den grønne omstilling og passe på Danmarks velfærd - det er de tre vigtigste ting i det her udspil”, sagde Wammen.

Færre penge at forhandle om
I lyset af de økonomiske udfordringer i kølvandet på coronakrisen forsøgte finansministeren at sænke forventninger til, hvor mange penge de forskellige partier kan få til deres mærkesager:

”Jeg har sagt til øvrige partier, at forhandlingsrammen i år er væsentligt mindre end sidste år. For pengene kan kun bruges én gang,” advarede Nicolai Wammen, der har afsat 1,5 milliarder kroner årligt frem til 2024 i forhandlingsreserve.

Du kan se hele pressemødet øverst i artiklen.

Læs også

Dokumentation

Her er forslaget til finanslov 2021

Se hele regeringens udspil til finanslov via links nederst på siden her.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00