Debat

Løhde til FOA: Politikerne opsætter rammer, medarbejderne udfylder dem

REPLIK: FOA retter i et indlæg på Altinget kritik af regeringen for at glemme lederne og medarbejderne i en aftale om styrket offentlig ledelse, men kritikken rammer forbi målet, da aftaleparterne netop lægger op til samarbejde på tværs, skriver Sophie Løhde (V).  

Hvis aftalen om offentlig ledelse skal fungere i praksis, skal alle parter løfte i flok, mener Sophie Løhde (V).
Hvis aftalen om offentlig ledelse skal fungere i praksis, skal alle parter løfte i flok, mener Sophie Løhde (V).Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Sophie Løhde (V)
Minister for offentlig innovation

Hvis vi skal forbedre og udvikle den offentlige sektor, så servicen til borgerne er i top, og medarbejderne trives, skal vi også fremover have dygtige, kompetente og motiverede ledere, der kan sætte en retning og motivere medarbejderne i det daglige.

Og det er også grundtanken i den fælles aftale, som regeringen tidligere i år har indgået med KL og Danske Regioner for at styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor.

Tag ansvar 
I FOA er man glad for, at der bliver sat fokus på, hvordan offentlig ledelse kan styrkes. Det skriver Joan Lindskov, lederansvarlig i FOA, i et indlæg her på Altinget, men hun efterlyser samtidig, at ledere og medarbejdere bliver involveret i arbejdet med at gøre aftalen til virkelighed.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

Jeg er helt enig i, at ledere og medarbejdere ude på de enkelte arbejdspladser skal involveres. Og det indgår også som en del af regeringens aftale med KL og Danske Regioner. For vi kommer ikke langt med de initiativer, vi med aftalen vil sætte i gang, uden et tæt samarbejde med de dygtige ledere og ansatte, der til daglig for eksempel tager sig af de ældre på plejehjem, behandler syge på hospitaler, tager hånd om børnene i vuggestuer og børnehaver og løser andre vigtige offentlige opgaver. Det kræver nemlig en stor aktiv indsats fra både ledere og medarbejdere at komme i mål.

Fra politisk side kan vi have ambitioner og udstikke rammer. Men vi kan ikke på egen hånd løfte ledelseskvaliteten i det offentlige. Det er et fælles projekt, der kun kan lykkes, hvis alle byder ind og tager et ansvar. Derfor er det vores håb og forventning, at offentlige ledere i samarbejde med medarbejdere vil påtage sig netop den vigtige rolle, det er at udfylde rammerne.

Vi vil gerne udvikle den offentlige sektor på baggrund af den viden, som offentlige ledere og medarbejdere har om deres arbejdsplads og borgernes oplevelser af mødet med det offentlige. 

Sophie Løhde (V)
Minister for offentlig innovation

Samarbejde på tværs af sektorer
Det er ingen nem opgave. Og af samme grund har vi været optaget af at byde ind med et godt fundament med konkrete tiltag, som skal hjælpe ledere og medarbejdere med at lykkes. Eksempelvis vil vi gerne give offentlige ledere og medarbejdere bedre indsigt i, hvordan deres kolleger i andre dele af den offentlige sektor arbejder.

Vi vil derfor blandt andet indføre direktionsforløb, hvor topledere kan udveksle erfaringer på tværs af stat, kommuner og regioner og give medarbejderne mulighed for at deltage i rotations- og praktikforløb, så de kan snuse til andre dele af det offentlige og få kendskab til opgaver og erfaringer fra andre sider. Det skal skabe større sammenhæng, styrke kompetencer og give mere viden på tværs af den offentlige sektor.

Læs også

Vi vil også gerne udvikle den offentlige sektor på baggrund af den viden, som offentlige ledere og medarbejdere har om deres arbejdsplads og borgernes oplevelser af mødet med det offentlige. Derfor vil vi sammen med kommunerne blandt andet gennemføre brugertilfredshedsundersøgelser på de enkelte arbejdspladser, så man på institutionsniveau får større kendskab til, hvor det går godt, og hvor man kan gøre det bedre.

Løfte i flok
Vi vil lave motivationsundersøgelser for at blive klogere på, hvad der motiverer medarbejderne i deres arbejde. Og for blandt andet at give lederne bedre indsigt i deres egen ledelse vil vi udarbejde værktøjer til lederevalueringer.

Alt sammen for at gøre det nemmere for ledere og medarbejdere ude på den enkelte arbejdsplads at tage stilling til, hvordan de politiske ønsker bedst muligt omsættes til deres virkelighed, så vi sammen kan styrke ledelse og kompetencer i det offentlige.

De faglige organisationer, der spiller en nøglerolle på arbejdsmarkedet, bliver også inddraget og får mulighed for at give deres besyv med. For at få input og sparring i forhold til, hvordan vi bedst muligt opstiller de rette rammer for arbejdet, vil regeringen, KL og Danske Regioner etablere en følgegruppe, hvor blandt andre FOA og andre centrale interessenter vil blive tilbudt en plads.

Med aftalen kommer vi altså langt. Men hvis vi skal realisere de politiske ambitioner og de mange initiativer, der skal være med til at styrke ledelseskvaliteten i den offentlige sektor, skal vi løfte i flok. Og jeg håber, at FOA vil bidrage aktivt til arbejdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00