Ministerier laver strategier for konsulentkøb

PENGEFORBRUG: Tidligere på året gav Rigsrevisionen en kritisk beretning om statens brug af konsulenter, og det har fået flere ministerier til at lave strategier for køb af konsulentydelser.

Sine Riis Lund

Statslige virksomheder bruger konsulenter uden nok omtanke. Sådan lød det fra Rigsrevisionen i juni måned. Rigsrevisionen kom frem til, at brugen af konsulenter kun i begrænset omfang var baseret på strategier og analyser af, hvilke typer opgaver, der mest hensigtsmæssigt bør løses af egne medarbejdere eller konsulenter. Samtidigt fandt Rigsrevisionen, at ministerierne havde for lidt overblik over konsulentforbruget hos sine virksomheder og på koncernniveau i ministerierne.

Nu har Rigsrevisionen fulgt op på sin undersøgelse og kan konstatere, at ministerierne er trukket i arbejdstøjet. Ud af de 13 ministerier, der ikke havde en koncernstrategi, bemærker ti ministre, at de enten har udarbejdet eller er ved at udarbejde koncernstrategier, som skal dække hele koncernen.

Ud af de syv ministerier, der havde koncernstrategier for konsulentkøb, bemærker forsvarsministeren, miljøministeren og undervisningsministeren, at de vil opdatere deres nuværende strategier for at styrke det strategiske fokus set i lyset af beretningen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00