Nye chefer på plads i Justitsministeriet

SKIFTEDAG: Ressortomlægning og oprettelse af nye kontorer betyder, at Justitsministeriet har måttet ansætte en håndfuld nye kontorchefer. Der er både kendere af huset og nye ansigter iblandt.

Foto: Justitsministeriet
Kim Rosenkilde

En række nye kontorchefer er den senere tid blevet ansat i Justitsministeriet. Nogle er begyndt, mens andre tiltræder den kommende tid. En enkelt stilling mangler endnu at blive besat.

Afsættet er ikke mindst, at der er oprettet en række nye kontorer i kølvandet på den nye regerings ressortomlægning og udskillelsen af blandt andet asyl- og visumopgaver til det selvstændige ministerium for integration, udlændinge og bolig.

Blandt de nyoprettede kontorer, der alle skulle have ansat en chef, er analysekontoret, et koncernstyringskontor og databeskyttelseskontoret.

Analysekontoret ligger under departementets Administrationsafdeling. Kontoret skal understøtte ministeren og skal yde tværgående analyse- og projektbistand til de øvrige kontorer i Justitsministeriets departement.

Chef for Analysekontoret er Mikkel Plannthinn. Han kommer fra en stilling som kontorchef i Moderniseringsstyrelsen og er uddannet i organisationsudvikling og ledelse fra Handelshøjskolen i København.

Koncernstyringskontoret er også en del af ministeriets Administrationsafdeling og har et bredere fokus på udviklings- og driftsopgaver gennem hele straffesagskæden og andre projekter på ministeriets område.

Kontoret har ansvaret for at levere ledelsesinformation, udarbejde og følge op på mål- og resultatplaner samt for at koordinere tilsynet på ministerområdet. Kontoret har desuden en central rolle i forhold til opfølgning på Rigsrevisionens beretninger på ministerområdet.  

På it-området er kontoret ansvarligt for opfølgning på større it-udviklingsprojekter, initiativer i relation til it-sikkerhed, cyber- og informationssikkerhedsstrategi og den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Chef for Koncernstyringskontoret er Andreas Langsted, der kommer fra en stilling som specialkonsulent i Justitsministeriet og har en fortid i Finansministeriet. Andreas Langsted er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Databeskyttelseskontoret er ligeledes nyoprettet og er en del af Justitsministeriets Lovafdeling. Databeskyttelseskontoret har navnlig ansvaret for persondatalovgivningen.

Kontoret har blandt andet ansvaret for rådgivning af regeringen om persondataretlige spørgsmål, for koordination af regeringens politik på området og for at repræsentere Danmark i diverse internationale fora om persondatabeskyttelse. Herunder i forhandlingerne i EU om en ny databeskyttelsespakke.

Chef for Databeskyttelseskontoret er Jakob Lundsager, der kommer fra en stilling som kontorchef i Sunhedsministeriet. Jakob Lundsager har tidligere arbejdet for Rigspolitiet og Datatilsynet og er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

Ud over cheferne for de nye kontorer er Pelle Pape blevet ansat som kontorchef i ministeriets ledelsessekretariat. Pelle Pape er uddannet cand.scient.pol. og har en fortid i Finansministeriet.

Samtidig med oprettelsen af nye kontorer er andre blevet splittet op. Det gælder blandt andet det tidligere Sikkerheds- og Forebyggelseskontor i ministeriets politi- og strafferetlige afdeling.

I stedet for det samlede kontor har afdelingen nu et selvstændigt kontor for henholdsvis sikkerhed og forebyggelse.

Chef for Forebyggelseskontoret er Rasmus Kieffer-Kristensen. Han har tidligere været kontorchef i Justitsministeriets Asyl- og Visumkontor, som røg til Ministeriet for Integration, Udlændinge og Bolig ved sommerens ressortomlægning. Rasmus Kieffer-Kristensen er uddannet jurist og har tidligere også arbejdet for Statsadvokaten og som international konsulent.

I Forebyggelseskontoret får han blandt andet ansvaret for den kriminalpræventive indsats, ungdomskriminalitet og områder som våben og krigsmateriel.

Den tidligere chef for Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret, Rikke Ørum Petersen, fungerer indtil 1. november som kontorchef i Sikkerhedskontoret, der blandt andet får ansvaret for forhold vedrørende PET, terrorbekæmpelse, beredskab og krisestyring. Herefter skifter hun til Finanstilsynet.

Ny chef for Sikkerhedskontoret bliver Kenneth Joensen, der kommer fra en stilling som juridisk chef i ATP. Kenneth Joensen har tidligere arbejdet for blandt andet Rigspolitiet og i Justitsministeriet.

I Justitsministeriets Civilafdeling er det tidligere Procesrets- og Insolvensretskontor ligeledes blevet opdelt i to selvstændige kontorer. Chef for det samlede kontor var Henrik Elmquist, der fortsætter som chef for Procesretskontoret og i øjeblikket også fungerer som chef for Insolvensretskontoret. Sidstnævnte kontor vil få en selvstændig chef, men stillingen er endnu ikke blevet slået op.

I Civilafdelingen er også oprettet en Nordatlantenhed, der blandt andet beskæftiger sig med forhold vedrørende det danske rigsfællesskab. I spidsen for enheden står chefkonsulent og jurist Anders Aagaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00