Overblik: Her er alle sagerne om løn- og pensionsrod

REVISION: I forbindelse med Rigsrevisionens gennemgang af af årsregnskabet for 2015 har man identificeret en række tilfælde af rod med løn og pension. Få et overblik her.

Redaktionen

Peter Loft-fyring for dyr
Den tidligere departementschef i Skatteministeriet blev hjemsendt i marts 2012. Dvs., at han i formelt set fortsat var ansat som departementschef, selv om han ikke skulle møde på arbejde. Departementschefen modtog fuld løn inkl. pension, indtil stillingen blev nedlagt med udgangen af april 2015. Den tidligere departementschef overgik herefter til rådighedsløn i 3 år.

Ministerens beslutning medfører, at den tidligere departementschef modtager løn som departementschef i samlet 7 år uden at fungere som departementschef. Rigsrevisionen kan konstatere, at den tidligere departementschef få måneder før sin fratrædelse modtog et ekstraordinært pensionstilskud på 450.000 kr. som et engangsbeløb efter aftale med Moderniseringsstyrelsen.

Beslutningen om at hjemsende Peter Loft har medført, at den tidligere departementschef modtager løn som departementschef i samlet 7 år uden at fungere som departementschef. Rigsrevisionen kan konstatere, at den tidligere departementschef få måneder før sin fratrædelse modtog et ekstraordinært pensionstilskud på 450.000 kr. som et engangsbeløb efter aftale med Moderniseringsstyrelsen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00