Podcast: Presset stiger for at stoppe tyve års besparelser på diplomatiet

AJOUR: Donald Trump, Brexit og klimaet. Der er nok sager, der gør, at Danmark bør have et stærkere diplomati, mener regeringens støttepartier. De vil nu have afsat flere millioner på finansloven.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

I år 2000 var der omkring 2,4 milliarder kroner til Danmarks udenrigstjeneste, der eksempelvis omfatter danske ambassader og faste repræsentationer.

Nu har tjenesten omkring 1,8 milliarder kroner, og det er ikke nok, mener regeringens støttepartier ført an af Radikale.

De mener ikke, at det er nok at fjerne omprioriteringsbidraget for ét år, som foreslået af Socialdemokratiet. Der er brug for flere penge og nye tiltag.

Hvad har besparelserne betydet, og hvordan står Socialdemokratiet i den sag?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor embedsværksredaktør Sine Riis Lund er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Podcast: Vil Folketinget stille Rossen til ansvar, skal det rette blikket mod statsministeren Podcast: Vil Folketinget stille Rossen til ansvar, skal det rette blikket mod statsministeren
Agnete Gersing stopper som departementschef

Agnete Gersing stopper som departementschef

ROKADE: Den nu tidligere departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet Agnete Gersing skal fremover arbejde med "organisation, ledelse og kompetencer" i Finansministeriet.