Prehn vil gøre op med kultur i Fødevareministeriet

EMBEDSKULTUR: Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er rystet over kulturen i sit nye ministerium og lancerer nu en tipunktsplan for kulturen efter minksag.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) vil blandt andet sende alle medarbejdere på et kursus om god forvaltning og ansætte en juridisk chef tæt på ministeren.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) vil blandt andet sende alle medarbejdere på et kursus om god forvaltning og ansætte en juridisk chef tæt på ministeren.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Embedsværket i Fødevareministeriet formår ikke at prioritere i læsset af sager, og basale embedsmandsdyder har længe været en mangelvare.

Så hård er analysen fra den nye minister på området, Rasmus Prehn (S), som overtog efter Mogens Jensen (S), der måtte gå efter minksagen.

"Der er for mange snirklede sagsgange, meget omstændige procedurer, utrolig lang skriftlighed og meget ringe evner til at skære ind til benet. Det er en kultur, der er meget indgroet, og som har været her i mange år. Og det gør, at når man kommer i en stresssituation, så bliver man for alvor svag," siger Prehn i et opsigtsvækkende interview med Avisen Danmark, hvor han erklærer sig rystet over det, han har mødt. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00