Regeringen vil indføre måltal for kvindelige topledere i ministerier

Med et nyt lovforslag vil regeringen sikre flere kvinder i topledelsen i både stat, kommuner og regioner. Kommunaldirektører bakker op om intentionen, mens organisationer efterlyser mere håndfaste krav.

Trine Bramsens (S) første lovforslag som ligestillingsminister skal sikre flere kvindelige topledere i kommuner, regioner, departementer og statslige styrelser.
Trine Bramsens (S) første lovforslag som ligestillingsminister skal sikre flere kvindelige topledere i kommuner, regioner, departementer og statslige styrelser.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der skal flere kvinder ind på chef- og direktionskontorerne i den offentlige sektor.

Det mener regeringens nyslåede ligestillingsminister, Trine Bramsen (S), der med et nyt lovforslag vil udbrede krav om måltal om ligestillingspolitikker til topledelsen i hovedparten af den offentlige sektor.

Lige nu gælder de konkrete krav om måltal udelukkende for bestyrelserne for statslige institutioner og virksomheder over en vis størrelse. Men fremover skal det også gælde for topledelsen i såvel statslige departementer og styrelser som i regioner, kommuner, kommunale fællesskaber og regionale sygehuse.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00