Rigsrevisionen skal undersøge beslutninger bag offentlige it-projekter

AGILT: Der skal fokus på den tidlige fase af udvikling af offentlig it. Derfor går Rigsrevisionen nu i gang med at undersøge, hvad der giver succes, og hvad man skal undgå.

Beslutningsprocesserne i begyndelsen af udviklen af nye offentlige it-systemer som NemID og e-Boks skal nu undersøges af Rigsrevisionen<br>
Beslutningsprocesserne i begyndelsen af udviklen af nye offentlige it-systemer som NemID og e-Boks skal nu undersøges af Rigsrevisionen
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Nu er det på tide at lære noget af alle de offentlige it-projekter, der er sat i søen siden 2011. Det mener Statsrevisorerne, der har sat Rigsrevisionen i gang med at undersøge, hvordan beslutninger om offentlige it-projekter bliver taget.

Rigsrevisionen vil efter Statsrevisorernes ønske lave en dybdegående undersøgelse af, hvordan den tidligste fase i anskaffelsen af et nyt it-system kan påvirke kvaliteten af systemet, og hvorvidt systemet kommer i mål.

Undersøgelsen skal også gøre det muligt at sammenligne projekter på tværs af ministerier på forskellige parametre som udviklingstid, og metodevalg.

Dokumentation

Statsrevisorerne skriver, at de ønsker en undersøgelse på følgende baggrund:

"Beslutningsprocessen for indkøb af it til staten er kompleks og unik for hvert it-projekt, men også vigtig i forhold til det enkelte it-projekts efterfølgende succes. Det er derfor betydningsfuldt, at der indsamles viden og opnås læring om, om og i givet fald hvordan beslutningsprocesser påvirker projekternes succes i forhold til de opstillede mål."

Rigsrevisionen skal derfor lave:

1) en kortlægning af beslutningsprocesser i statslige it-projekter

2) en vurdering af, om beslutningsprocesser for offentlige it-projekter har implikationer for kvaliteten og opfyldelsen af de opstillede mål for projektet.

Kilde: Rigsrevisionen


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00