S savner gode argumenter for udflytning af DIIS

UDFLYTNING: Socialdemokratiet savner argumentation for, at man vil udflytte DIIS. Det kan have stor betydning, da regeringen ikke har støtte hos Liberal Alliance for udflytningen.

Mads Gluud Jørgensen

I endnu et led i regeringens udflytninger af statslige arbejdspladser skal det nu besluttes, om Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) skal flyttes fra dets nuværende hjemsted i København til Aarhus.

Flytningen skal i Folketingssalen for at blive stemt igennem grundet, at DIIS er selvejende og reguleret af sin egen lov, og derfor skal det altså stemmes igennem i Folketinget i modsætning til regeringens øvrige udflytninger.

Derfor skal regeringen bruge sit parlamentariske grundlag, hvis udflytningen af DIIS skal blive til virkelighed. Liberal Alliance er imidlertid imod, fordi man ikke mener, at Folketinget skal bestemme over DIIS, når det er en selvejende institution.

Socialdemokratiet var torsdag under førstebehandlingen splittet omkring udflytningen, da man godt kan se argumentet om bedre balance ved udflytning af statslige arbejdspladser. Mogens Jensen (S) havde dog svært ved at se, hvor de rigtig gode argumenter for netop udflytningen af DIIS lå og ville ikke acceptere et tab af faglighed eller en dyrere institution.

"Jeg synes ikke, jeg har hørt, hvordan DIIS' aktiviteter bliver bedre af at blive flyttet, men også om der er nogle ulemper. Det vil jeg gerne have svar på," spurgte Mogens Jensen Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen mente derimod, at det var en klar win-win-situation.

"Det skal ikke være mere fantastisk for DIIS at flytte til Aarhus, hvis det kan holdes på samme niveau. Så vil det samtidig være en gevinst i forbindelse med bedre balance. Det er derfor en win-win," lød det fra Michael Aastrup Jensen (V).

Lovforslaget skal nu til udvalgsbehandling i Udenrigsudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00