Børne- og Socialministeriet klar med ny organisation: Sådan fordeles rollerne

RESSORTOMLÆGNING: Børne- og Socialministeriet er klar med mandskabsplan efter skilsmissen fra indenrigsområdet. Ministeriet bemandes med 150 årsværk, men mangler stadig at sætte navn på departementschef og to afdelingschefer.

Julefreden har ladet vente på sig for ansatte i det tidligere Social- og Indenrigsministerium.

Først tirsdag ved middagstid blev der sat punktum for den opsplitning af ministeriets to overordnede ressortområder, som fulgte i kølvandet på den nye trekløverregering i slutningen af november.

Det skete i form af en ressortdelingsaftale, som fordeler de knap 230 årsværk mellem Børne- og Socialministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Læs også: Her er ressortbeskrivelsen for det nye Børne- og Socialministerium

150 medarbejdere skal fremover bemande Børne- og Socialministeriet og skal dermed fortsat stemple ind i den grå kontorbygning på Holmens Kanal 22, hvor et A4-print på glasdøren indtil videre oplyser om ministeriets nye navn.

Departementschef søges
Departementschef Sophus Garfiel har taget turen over kanalen til Økonomi- og Indenrigsministeriet, som er flyttet ind på Slotsholmsgade 10. Med sig tager han tre ud af fire afdelingschefer – Hans B. Thomsen, Martin Ulrik Jensen og Torben Buse.

Børne- og Socialministeriet mangler altså indtil videre en departementschef, men har konstitueret tidligere afdelingschef Henrik Lund i stillingen.

Læs også: Henrik Lund: Det politiske trak i mig

Husets tidligere departement bestod af fire afdelinger og 17 kontorer, men er nu slanket til tre afdelinger og 11 kontorer.

Fremover tre afdelinger
Lise Sidsen Vandahl er konstitueret som chef for den socialpolitiske afdeling, hvor Henrik Lund i hvert fald midlertidigt efterlader et hul. I denne afdeling finder man kontorerne for Udsatte Børn, Udsatte Voksne og Civilsamfund, Handicap samt Dagtilbud – som er ministeriets nye beboer efter overførslen af førskoleområdet fra det tidligere Ministerium for Børn, Undervisning og Ligestilling.

I afdelingen for Analyse og Datastrategi er Ellen Klarskov konstitueret som chef og rykker dermed et hak opad fra stillingen som kontorchef på kontoret for Datastrategi. Souschef Maria Berkowtz Wichmann er konstitueret kontorchef i kontoret for Datastrategi.

Familieområdet holder intern flyttedag og hører fremover til i afdelingen for Familier og Jura, hvor Helle Birkman Smith fortsætter som afdelingschef.

Børne- og Socialministeriet har netop offentliggjort et diagram over den nye organisation, som du kan se her.

Der er job til alle
Ministeriet oplyser, at der ikke sker afskedigelser som følge af ressortomlægningen.

Nille Bregenov-Pedersen, der er tillidsrepræsentant for AC-gruppen i departementet, kvitterer for, at mandskabskabalen er gennemført i god ro og orden.

"Jeg har ikke en finger at sætte på ledelsen i forbindelse med oprettelsen af Børne- og Socialministeriet. Der er blevet taget hånd om og hensyn på bedste vis i et puslespil, hvor der er mange involverede. Det er aldrig en uro, man ønsker sig på en arbejdsplads, men det er forløbet fint, og der er blevet informeret løbende," siger hun.

Under Børne- og Socialministeriet finder man Socialstyrelsen, Statsforvaltningen, Børnerådet, Rådet for Socialt Udsatte, Det Centrale Handicapråd, Frivilligrådet, Kofoeds Skole og Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Til gengæld flytter Ankestyrelsen, Danmarks Statistik, CPR, SFO og KORA (som fremover fusioneres) med over i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

,

Forrige artikel Tre nye departementschefer på vej Tre nye departementschefer på vej Næste artikel Ansatte i staten afbryder samarbejde med Løhde Ansatte i staten afbryder samarbejde med Løhde
Coronavirus kan give styrelse et nyt slag i ansigtet

Coronavirus kan give styrelse et nyt slag i ansigtet

INTERVIEW: Alarmtilstanden i sundhedsvæsenet kan lægge fornyet pres på sagsbehandlingen i Styrelsen for Patientklager, der kæmper med genopretningsplan. Men foreløbig er der fuld damp på kedlerne fra mere end 250 hjemmeadresser, fortæller direktør Lizzi Krarup Jakobsen.