Søren Brostrøm ny formand for WHO-bestyrelse

NAVNE: Sundhedsstyrelsens direktør blev torsdag valgt som formand for bestyrelsen for WHO's regionalkomité for Europa.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, blev i 2017 valgt ind i WHO Europas bestyrelse. På et konstitueret bestyrelsesmøde torsdag blev han valgt som formand.

De 53 medlemslande i verdenssundhedsorganisationen WHO's europæiske region afsluttede torsdag det årlige møde i WHO's Regionalkomité for Europa.

Mødet blev holdt i København fra den 16.-19. september og var det 69. årsmøde i regionalkomitéen. Det er det største sundhedspolitiske møde i Europa, og en lang række lande var repræsenteret på ministerniveau.

"Det er en stor ære og et stort ansvar at varetage posten som bestyrelsesformand det kommende år, hvor vi skal sikre en god transition i ledelsen af WHO's regionalkontor," siger Søren Brostrøm.

Danske mærkesager
Søren Brostrøm understreger, at Danmark har et særligt ansvar som værtsnation for WHO's regionalkontor i Nordhavn.

"Med formandsposten får vi en styrket platform til at markere danske mærkesager i WHO, som for eksempel universel sundhedsdækning og universel adgang til seksuelle og reproduktive sundhedstjenester," siger Søren Brostrøm.

Han fremhæver blandt andet familieplanlægning, antibiotikaresistens, og et særligt dansk fokus vil fortsat være på LGBT+-personers sundhed og rettigheder.

 

Forrige artikel Søren Pind: Finansministeriet opfører sig magtfuldkomment over for fagministerier Søren Pind: Finansministeriet opfører sig magtfuldkomment over for fagministerier Næste artikel Se hele Jakob Ellemann-Jensens tale fra Venstres ekstraordinære landsmøde Se hele Jakob Ellemann-Jensens tale fra Venstres ekstraordinære landsmøde