Stor forskel på ministeriers brug af tidsbegrænsede kontrakter

ÅREMÅL: Mens Finansministeriet hyrer næsten alle chefer på tidsbegrænsede kontrakter, er det blot fem procent i Udenrigsministeriet. Se listen over ministerier her.

Finansministeriet er det ministerium, der har den højeste andel af åremålsansatte. 
Finansministeriet er det ministerium, der har den højeste andel af åremålsansatte. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Varig ansættelse på overenskomstvilkår er fortsat hovedreglen i Udenrigsministeriet, og det vil det også være fremover.

Udenrigsministeriet

Ved ansættelse af chefer kan det også repræsentere en stor værdi, at vedkommende har oparbejdet noget erfaringsbaseret viden på fagområdet, som man kun får ved at have været her i noget tid.

Rasmus Larsen
Chefkonsulent, Kirkeministeriet

På Slotsholmen er der langtfra en ensartet praksis, når det kommer til måden at ansætte chefer på.

For mens man er næsten sikker på en tidsbegrænset kontrakt, hvis man skal starte nyt chefjob i Finansministeriet, Erhvervsministeriet eller Klimaministeriet, så hører det til sjældenhederne i eksempelvis Udenrigsministeriet.

Det viser en oversigt over åremålsansættelser fordelt på ministerier for chefer ansat i lønbevillingsramme 37-42, der typisk omfatter stillinger som kontorchef, afdelingschef, direktør og vicedirektør.

Dokumentation

Kriterier for anvendelse af åremålsansættelse

1) Tidsbegrænset ansættelse i stillinger, for hvilke det gælder, at arbejdsopgaven eller udpegningen til hvervet er tidsbegrænset, og hvor tidsbegrænsningen er klar og af væsentlig betydning i relation til opgaven eller den udpegede person.

2) Ansættelse i stillinger, om hvilke det kan forudses, at forventede ændringer i opgaver, organisation og struktur med en vis sandsynlighed vil ændre den pågældende stillings indhold.

3) Ansættelse i stillinger, der stiller særlige krav til fornyelse i forskningsmæssig, kunstnerisk, merkantil, teknisk eller anden kreativ henseende, og for hvilke kravene til fornyelse har en selvstændig, konkret begrundet betydning.

Lønningsrådet har desuden i sin udtalelse lagt vægt på, at åremålsansættelse fortrinsvis bør anvendes, hvor det ikke giver anledning til genbeskæftigelsesproblemer ved åremålets udløb.

Kilde: Cirkulære om åremålsansættelse af Moderniseringsstyrelsen i april 2016


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00