Store forskelle i departementernes sygefravær

SYGDOM: I gennemsnit havde de ansatte i departementerne seks sygedage sidste år, men det dækker over store variationer mellem de enkelte ministerier. Få overblikket her.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet havde sidste år blot 4 gennemsnitlige sygedage per årsværk i 2016, mens antallet for Kirkeministeriet lå på 11,3.
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet havde sidste år blot 4 gennemsnitlige sygedage per årsværk i 2016, mens antallet for Kirkeministeriet lå på 11,3.Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix
Sine Riis Lund

Der er ingen tvivl om, at der er et højt arbejdspres, og at vi er blevet færre ansatte til at løse de samme eller måske ovenikøbet flere opgaver, men jeg tror sådan set, at det er generelt for departementerne.

Christa Hector Knudsen
Tillidsrepræsentant, Kirkeministeriet

Der er en meget stærk disciplin og en interesse for sit arbejde, hvor mange undlader at sygemelde sig, blandt andet for at undgå, at opgaverne hober sig yderligere op, mens man er fraværende.

Edith Jakobsen
Arbejdslivspolitisk chef, Djøf

Sygdomsårsager som influenza, stress og fysiske arbejdsskader har berørt de enkelte departementer vidt forskelligt sidste år.

Sygesengen er blevet brugt mindst i departementer som Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Statsministeriet, hvor de ansatte er nede på henholdsvis 4 og 4,2 sygedage i gennemsnit per årsværk. I den modsatte ende er Kirkeministeriet med i alt 11,3 gennemsnitlige sygedage per årsværk.

Det viser Moderniseringsstyrelsens sygefraværsstatistikker.

0:000:00