Tilfredse ledere: Sådan går det med at hyre folk i provinsen – og det har vi lært

REKRUTTERING: De første erfaringer med at skaffe nye medarbejdere langt fra de største byer har været positive, siger ledere for arbejdspladser udflyttet til Holstebro, Hjørring, Nakskov og Tønder. Her gør de status og giver gode råd.

Der er gang i jobopslag, ansøgninger og jobsamtaler i de af statens institutioner og afdelinger, som er flyttet væk fra hovedstaden eller er på vej til det. Direktør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard skulle finde 122 administrative medarbejdere til kontoret i Holstebro, og han er snart i mål.
Der er gang i jobopslag, ansøgninger og jobsamtaler i de af statens institutioner og afdelinger, som er flyttet væk fra hovedstaden eller er på vej til det. Direktør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard skulle finde 122 administrative medarbejdere til kontoret i Holstebro, og han er snart i mål.Foto: Tommy Kofoed/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Selv meget specialiserede it-funktioner som robotudviklere har vi kunnet rekruttere til. Alt er gået over al forventning.

Martin Bo Brander
Kontorchef i Statens Administration

Usikkerheden er det værste i forhold til at tiltrække og fastholde folk. Det ville have hjulpet, hvis der på et tidligere tidspunkt lå en økonomisk plan og en plan for, hvilken bygning man skulle flytte ind i – ikke kun et navn på en by.

Michael Wright
Direktør i Nota

Kan man finde 250 kvalificerede mennesker til Statens Administration i Hjørring, 120 skattemedarbejdere i Tønder og 60 dygtige folk til Nationalbiblioteket for mennesker med læsehandicap, hvis det skal ligge i Nakskov?

De første erfaringer tyder på et ja, lyder det fra en række forholdsvis optimistiske chefer.

Altinget har talt med ledere i nogle af de statslige institutioner, som er flyttet eller snart skal flytte væk fra hovedstaden som led i regeringens flytning af statslige arbejdspladser. Her er den enslydende melding, at det – i hvert fald i første omgang – er gået glat med at finde nye, dygtige medarbejdere, som vil arbejde i de mindre byer.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00