Tilliden til embedsmænd er steget under corona

TILTRO: Efter flere års pres har coronakrisen givet et boost til danskernes tiltro til embedsmænd, viser måling. Og den tillid er helt uvurderlig, mener Lars Sandahl Sørensen fra Dansk Industri.

Danskernes tillid til embedsværket og de offentlige myndigheder er steget under coronakrisen, viser måling fra Epinion for Dansk Industri.
Danskernes tillid til embedsværket og de offentlige myndigheder er steget under coronakrisen, viser måling fra Epinion for Dansk Industri.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det har uvurderlig betydning, at vi har tillid til embedsværket. Vi kan stole på, at vi får en fair behandling af myndighederne, og myndighederne kan stole på virksomhederne, som også har rekordhøj tillid i befolkningen.

Lars Sandahl Sørensen
Administrerende direktør, Dansk Industri

Jeg tror ikke, tilliden vil falde drastisk, men jeg tror, at vi vil vende tilbage til nogle niveauer, som måske minder lidt mere om det, vi har set før. Fordi man så igen vil blive holdt op mod andre ting.

Tina Øllgaard Bentzen
Forsker, Roskilde Universitet

Vi har fået større tiltro til de danske embedsmænd.

Det er den opløftende konklusion i en måling, som Epinion har lavet for Dansk Industri. I august 2020 havde 62 procent af de adspurgte tillid eller stor tillid til embedsværket mod 49 procent i februar 2019.

Samtidigt nærer nu cirka hver fjerde af de adspurgte mistillid eller stor mistillid til embedsmændene mod 35 procent i februar 2019.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00