Tweet fra Tesfayes pressechef ryster forvaltningsekspert: Det overskrider klart, hvad en embedsmand kan skrive

NEUTRALITET: Udlændinge- og Integrationsministeriets nyansatte pressechef, Pelle Dam, har skrevet et tweet, der ifølge en ekspert går langt uden for, hvad en ministeriel embedsmand kan tillade sig. "En ren tilståelsessag," mener Venstre. 

Pelle Dam, der 1. november begyndte som pressechef i den tidligere SF'er Mattias Tesfayes (S) Udlændinge- og Integrationsministerium, var mellem 2009 og 2011 formand for SF Ungdom. 
Pelle Dam, der 1. november begyndte som pressechef i den tidligere SF'er Mattias Tesfayes (S) Udlændinge- og Integrationsministerium, var mellem 2009 og 2011 formand for SF Ungdom. Foto: Rikke Madsen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Søndag aften skrev den nyligt udpegede pressechef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, Pelle Dam, et tweet, der har fået både Venstre og en ekspert i forvaltningsret op i det røde felt. 

I tweetet, der nu er blevet slettet igen, kommenterede pressechefen en artikel i Politiken, hvor Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, udtaler sig om regeringens indkøb af elefanter. 

“Stærkt, at Ellemann kommer ud med en politisk melding, der virkelig tegner den retning, han ønsker Danmark skal bevæge sig i de kommende år. Vigtigt som ny formand at markere de store linjer for partiet!,” skrev Pelle Dam og afsluttede sit tweet med en emoji med himmelvendte øjne og tungen ud af munden. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00