Ugens embedsmand: Michael Medom har til opgave at holde snor i 4,8 millioner årsopgørelser

Michael Medom Hansen er underdirektør i Skattestyrelsen, hvor han blandt andet er ansvarlig for forskuds- og årsopgørelser. I sin tid hos Novo Nordisk oplevede han, at der var højere til loftet i det private end i centraladministrationen, men nu er den tidligere ministersekretær for blandt andre Margrethe Vestager tilbage i embedsværket. 

Michael Medom Hansen, der er underdirektør i Skattestyrelsen, har en lang karriere bag sig på Slotsholmen. Han har blandt andet været ministersekretær under Margrethe Vestager i det daværende Indenrigs- og Økonomiministerium. 
Michael Medom Hansen, der er underdirektør i Skattestyrelsen, har en lang karriere bag sig på Slotsholmen. Han har blandt andet været ministersekretær under Margrethe Vestager i det daværende Indenrigs- og Økonomiministerium. Foto: Privatfoto
Sebastian Vidkjær Stone

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Forberedelse til it-udvikling! Vi har velfungerende processer i Skattestyrelsen, men mange af vores it-systemer er gamle og har teknisk gæld. Det er en stor ledelsesmæssig opgave både at sikre sikker drift og samtidig forberede os på digital transformation.

Dertil skal der løbende udvikles helt nyt – lige nu bruger jeg eksempelvis meget tid på at stå i spidsen for implementeringen af EU-direktivet DAC7, der forpligter digitale platformsoperatører i hele EU til at indberette oplysninger om deres brugere til brug for beskatning.

Vi er netop udkommet med årsopgørelsen for 2022 til 4,8 millioner borgere, og det er gået rigtig godt gennem en stærk holdindsats både i de enkelte enheder og i projektet. I mit underdirektørområde sikrer vi processerne både omkring forskuds- og årsopgørelsen og alle de lovændringer, der skal slå igennem.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00